Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-62

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-62
contra

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός έκανε την Μπαρτσελόνα να φαίνεται χαμηλό εμπόδιο στην πρεμιέρα του top-16 της Ευρωλίγκας. Παίρνοντας σκορ και βοήθειες από όλους τους παίκτες του, ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε με 74-62

Έτσι νίκησε

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν ήταν το ενδεδειγμένο αφού ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε στη δημιουργία ούτε στο σκοράρισμα. Ακόμα και έτσι όμως οι «ερυθρόλευκοι» εντόπισαν τους τρόπους να έχουν έναν σχετικό έλεγχο (κυρίως με τη δραστηριότητα του Παπαπέτρου) και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο ουσιαστικά χωρίς απώλειες (14-14).

Την ώθηση για να δημιουργηθεί διαφορά την έδωσε αρχικά ο Τζέιμς (6 σερί πόντοι στην αρχή της δεύτερης περιόδου) και εν συνεχεία ο Σπανούλης που επανήλθε φρέσκος από τον πάγκο. Οι δύο αυτοί παίκτες συν τον Στρόμπερι και τον οίστρο στα ριμπάουντ έκαναν τελικά τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Από το 20-21 φτάσαμε στο 32-24 και στο 39-26 που έκανε ο Χάκετ με μπάζερ μπίτερ τρίποντο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 8 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα, την ίδια που η Μπαρτσελόνα είχε επτά χαμένες βολές (3/10).

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν είχε λόγο να διαφοροποιήσει το πλάνο της και φυσικά δεν το έκανε. Η μοναδική κακή είδηση που ήταν το 4ο φάουλ του Μιλουτίνοφ (στο 42-34) ουσιαστικά δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε εν γένει προβλήματα. Αντιθέτως, η άνοδος του τέμπο ευνόησε τους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (52-34) παίρνοντας μάλιστα λύσεις από όλους τους παίκτες τους.

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε τον τρόπο αλλά ούτε και το πλάνο να αντισταθεί ούσα πολύ άστοχη (10/24 δίποντα).

Με τους Καταλανούς να συνεχίζουν να σπάνε τα καλάθια από κάθε απόσταση ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραμικρή ανησυχία για την κατάκτηση της νίκης. Το σου του εξαιρετικά χρήσιμου Στρόμπερι για το 61-42 (35') ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους σ' ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση μ' έναν πρωταγωνιστή. Τον ατσάλινο Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου που θα μπορούσε να εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διαφορά από το +12.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Ολυμπιακός: Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 11 (1τρ., 9 ασ.), Στρόμπερι 8 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6 (2), Μάντζαρης 6 (2), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου 2.

Μπαρτσελόνα: Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ, Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Έρικσον, Σάμουελς 7, Όλεσον 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Τόμιτς 16.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Ο Σπανούλης έχει ξανασκοράρει 11 πόντους, σιγά τον αριθμό. Αλλά τις 9 ασίστ ουδείς μπορεί να τις ξεπεράσει αβασάνιστα. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όταν ξεκλείδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε τα πάντα για την ομάδα του. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Λαρισαίος προέρχεται από τραυματισμό.

Το φύλλο αγώνα

Πλήρης επικράτηση του Ολυμπιακού ο οποίος έπαιξε πολύ καλή άμυνα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τίτλος τιμής για τον Σφαιρόπουλο ότι πήρε μεγάλες βοήθειες από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Ακόμα και ο Τζέιμς που έπαιξε 5 λεπτά, πέτυχε 6 πόντους και έβαλε το δικό του λιθαράκι για την κατάκτηση της νίκης.

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή