Ακούστε τον Κινέζο πρόεδρο να «ραπάρει» για τις μεταρρυθμίσεις

Ακούστε τον Κινέζο πρόεδρο να «ραπάρει» για τις μεταρρυθμίσεις
Youtube

Ένα διαφορετικό τρόπο βρήκε το Τμήμα Επικοινωνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) για να βελτιώσει την εικόνα του προέδρου Σι Τσινπίνγκ.

Το Τμήμα, το οποίο αποκαλείται και «Τμήμα Προπαγάνδας», έχει στόχο την προώθηση του κομμουνισμού και αποστέλλει γραπτά ή οπτικοακουστικά μηνύματα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Αυτά συνήθως είναι εμπνευσμένα από τον Μάο Τσετούνγκ, τον Κινέζο κομμουνιστή επαναστάτη και ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ΚΚΚ.

Φέτος, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα λιγότερο συμβατικό προπαγανδιστικό μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV να δημιουργήσει ένα δίλεπτο μουσικό ραπ βίντεο, στο οποίο ακούγονται φράσεις του Κινέζου προέδρου.

«Ας γίνουν οι ευχές του λαού οι πράξεις μας», ακούγεται ο Τσινπίνγκ -ή Big Daddy Xi- να «ραπάρει».

Το βίντεο έχει όνομα «Η Ομάδα Μεταρρυθμίσεων είναι Δύο Ετών» και την μουσική έχει επιμεληθεί ένας άγνωστος έως τώρα μουσικός ονόματι Wu Wenduo. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΚ προσπάθησε να δώσει μια πιο νεναική νότα στο προφίλ του. Τον Οκτώβριο, βγήκε στην δημοσιότητα ένα ψυχεδελικό μουσικό βίντεο που εξηγούσε σε τρία λεπτά το πενταετές πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Δημοφιλή