ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2015 10:17 EET | Updated 29/12/2015 10:17 EET

Δολοφονήθηκε ο λόρδος των Μεξικανών «Ναϊτών Ιπποτών» των ναρκωτικών

RONALDO SCHEMIDT via Getty Images
TO GO WITH AFP STORY BY SOFIA MISELEMFederal Police patrol cars escort vehicles with civilians along the gang-infested Matamoros-Ciudad Victoria highway, Tamaulipas State, Mexico, in the border with the United States, on December 16, 2015. AFP PHOTO/RONALDO SCHEMIDT / AFP / RONALDO SCHEMIDT (Photo credit should read RONALDO SCHEMIDT/AFP/Getty Images)

Νεκρός βρέθηκε ο Κάρλος Ροζάλες Μεντόζα, ο άνθρωπος που συγκρότησε και ηγήθηκε της La Familia Michoacana, μιας από τις πιο σκληρές και αιμοδιψείς συμμορίες που σπέρνουν τον πανικό στο Μεξικό από το 1980.

Το νεκρό σώμα του Μεντόζα, καθώς και τριών ακόμα ατόμων, βρέθηκε σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο δυτικό Μεξικό. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, και οι τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν σφαίρες σε όλο τους το σώμα.

Ο Μεντόζα βρισκόταν στην λίστα των καταζητούμενων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμορία του, η La Familia Michoacana, υποστήριζε ότι μαχόταν υπέρ των οικογενειακών και θρησκευτικών αξιών. Γι' αυτό τον λόγο, τα μέλη της ομάδας ονομάζονταν «Ναΐτες Ιππότες». Ναΐτες ονομάζονταν οι ιππότες του τάγματος του Ναού του Σολομώντα που ιδρύθηκε  στον απόηχο της Α' Σταυροφορίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο αρχηγός της συμμορίας είχε δεχτεί φριχτά βασανιστήρια πριν εκτελεστεί. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από την δολοφονία, όμως η La Familia Michoacana έχει κατά καιρούς δολοφονήσει μέλη αντίπαλων συμμοριών. Σήμερα, η συμμορία θεωρείται αποδυναμωμένη, καθώς τα ηγετικά της στελέχη έχουν είτε συλληφθεί, είτε δολοφονηθεί.

Sponsored Post