Το Facebook ξέρει ποιες είναι οι δημοφιλέστερες μέρες για να κάνετε πρόταση γάμου

Το Facebook ξέρει ποιες είναι οι δημοφιλέστερες μέρες για να κάνετε πρόταση γάμου
Man holding engagement ring, close-up of hand
Walker and Walker via Getty Images
Man holding engagement ring, close-up of hand

Μήπως σας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλοι οι φίλοι σας στο Facebook αρραβωνιάστηκαν στις γιορτές; Είναι επειδή, όντως αυτό έγινε.

Σύμφωνα με ένα στοιχεία που δημοσίευσε το Facebook, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι η δημοφιλέστερη μέρα για να αρραβωνιαστεί κάποιος. Ακολουθούν η ημέρα των Χριστουγέννων και η Πρωτοχρονιά.

Πώς κατέληξε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε όλα αυτά; Πολύ απλά συγκέντρωσε στοιχεία από 2,5 εκατ. χρήστες, έτσι ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχουν μοτίβα σχετικά με τους σημερινούς αρραβώνες.

Το Facebook επίσης ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι χρήστες αρραβωνιάστηκαν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ η μέση ηλικία των ζευγαριών είναι 24 ετών.

Φυσικά, το Facebook δεν σταμάτησε εδώ. Ανέλυσε και την συμπεριφορά αυτών των ζευγαριών για να δει κατά πόσο διαφέρει η συμπεριφορά στα social media σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σχέση. Μερικές από τις διαπιστώσεις δεν προκαλούν έκπληξη, όπως το ότι οι αρραβωνιασμένες γυναίκες πατάνε «like» σε περισσότερες σελίδες σε σύγκριση με πριν (κατά κύριο λόγο σε σελίδες που έχουν να κάνουν με τον γάμο). Ωστόσο, υπήρχαν και περισσότερο περίεργες ανακαλύψεις, όπως το ότι οι αρραβωνιασμένοι άντρες στέλνουν περισσότερα μηνύματα σε σύγκριση με όσους δεν είναι σε σχέση.

Τώρα βέβαια, να μας ανησυχήσει πιο πολύ αυτή η ανακάλυψη ή ότι το Facebook γνωρίζει πραγματικά όλα όσα κάνουμε;