95χρονος πιανίστας της τζαζ που πάσχει από άνοια ξανασυναντά μετά από δεκαετίες τα μέλη της μπάντας του

95χρονος πιανίστας της τζαζ που πάσχει από άνοια ξανασυναντά μετά από δεκαετίες τα μέλη της μπάντας του

Ο Έντουαρντ Χάρντι, πιανίστας, βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και 95 ετών σήμερα και πάσχει από γεροντική άνοια. Εδώ και αρκετό καιρό ζει σε οίκο ευγηρίας στο Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας αλλά αυτό που του προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη είναι πως δεν έχει κανέναν για να παίξει μουσική.

Εν όψει όμως των εορτών, οι υπάλληλοι του οίκου ευγηρίας έβαλαν τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του υπερήλικα φιλοξενούμενου τους. Έβαλαν αγγελία προσκαλώντας μουσικούς να πάρουν τα μουσικά τους όργανα και να επισκεφθούν τον Χάρντι και να του κάνουν το μεγαλύτερο δώρο απ' όλα: να παίξουν μουσική μαζί του.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Περισσότεροι από 80 μουσικοί δήλωσαν πως θα ήταν χαρά τους να παίξουν με τον Χάρντι. «Είναι εκπληκτικό που τόσοι εθελοντές προθυμοποιήθηκαν να με βοηθήσουν να φτιάξουμε μουσική» δήλωσε ο Χάρντι στο SWNS.

Στον οίκο ευγηρίας δεν τον επισκέφθηκαν μόνο ένα μπασίστας και ένας σαξοφονίστας αλλά η πιο μεγάλη έκπληξη ήταν πως ήρθαν να παίξουν μαζί του και τρεις μουσικοί με τους οποίους ο Χάρντι έπαιζε παλιά στην ίδια μπάντα και είχαν να συναντηθούν περισσότερα από 35 χρόνια.

«Είναι υπέροχο που επανασυνδέθηκα με τα μέλη της παλιάς μου μπάντας» είπε ο Χάρντι.

Ο 95χρονος Χάρντι έπαιζε πιάνο σε τζαζ μπάντα επί περίπου 40 χρόνια αλλά αφού μετακόμισε στον οίκο ευγηρίας, αφήνοντας μάλιστα πίσω τη γυναίκα του, δεν είχε κανέναν για να παίξει μουσική.

Ο εντοπισμός όμως μελών της παλιάς του μπάντας έφερε ξανά ελπίδα και χαρά στον Χάρντι αλλά και στη γυναίκα του, Μπέτι, η οποία τον συντρόφευσε στον οίκο ευγηρίας.

«Μου έλειψε να παίζω (μουσική) και όταν παίζω τώρα με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα, να αισθάνομαι ξανά νέος» δήλωσε ο Χάρντι.

Μάλιστα η καινούρια μπάντα σχεδιάζει να κάνει ένα μεγάλο reunion εντός του προσεχούς έτους στο οίκο ευγηρίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post και αποδόθηκε στην ελληνική γλώσσα.