ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/01/2016 09:42 EET | Updated 01/01/2016 09:42 EET

Κανένα πρόβλημα στην Λαμία από την κακοκαιρία

eurokinissi

Σαν να μην πέρασε ποτέ χιονιάς είναι η σημερινή μέρα στη Λαμία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, με εξαίρεση τη θερμοκρασία που βρίσκεται μεταξύ 5 και 10 βαθμών.

Τα τελευταία προβλήματα, κυρίως από τον παγετό, σε ορεινά χωριά αντιμετωπίστηκαν το πρωί, καθώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και των δήμων έριξαν αλάτι εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα στους δρόμους.

Έπειτα από την πολύωρη ταλαιπωρία με τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, μετά τις 10 χθες το βράδυ η διέλευση στα οδικά δίκτυα συνεχίζεται κανονικά και χωρίς αλυσίδες. Έτσι μπόρεσαν να φτάσουν στα σπίτια τους για την αλλαγή του χρόνου εκατοντάδες οικογένειες που ήταν από το μεσημέρι εγκλωβισμένες στα χιόνια.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μεσάνυχτα είχε ανοίξει το σύνολο του επαρχιακού δικτύου, λόγω της ύφεσης των καιρικών φαινομένων, με συνέπεια να μπορούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται.

Τέλος, από σήμερα το πρωί που παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας υπήρξε και η λήξη του συναγερμού για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)