H Πολιτεία της Νέας Υόρκης βάζει κανόνες και πρόστιμα για κάθε διάκριση φύλου σε βάρος τρανσέξουαλ

H Πολιτεία της Νέας Υόρκης βάζει κανόνες και πρόστιμα για κάθε διάκριση φύλου σε βάρος τρανσέξουαλ
gay pride
gay pride
Emir Simsek via Getty Images

Κανόνες αλλά και πρόστιμα για την παραβίαση τους, υιοθέτησε η αρμόδια Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Νέα Υόρκη βάσει των οποίων εργοδότες και υπάλληλοι φορέων και εταιρειών θα πρέπει πλέον να προσφωνούν όλα τα τρανσέξουαλ άτομα με τον τίτλο που αντιστοιχεί στο φύλο που έχουν επιλέξει διαφορετικά ενώ για κάθε μορφή διάκρισης φύλου προβλέπονται και πρόστιμα που φθάνουν ακόμη και τα 250.000 δολάρια.

Έτσι ένας άνδρας, εφόσον το επιθυμεί θα πρέπει να προσφωνείται «κυρία» και να χρησιμοποιούνται γι αυτόν οι αντίστοιχες αντωνυμίες όπως «αυτή» ή «εκείνη», ασχέτως εάν διαθέτει σχετικό έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή φύλου ή ταυτότητα που να αναγράφει την αλλαγή φύλου και ονόματος.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής βασίζονται, όπως αναφέρει το LifeSite, στους νόμους της Πολιτείας κατά των διακρίσεων φύλου ενώ ρυθμίζεται και μια σειρά άλλων θεμάτων. Μεταξύ αυτών είναι η χρήση τουαλέτας, αποδυτηρίων, ντουζ κλπ της αρεσκείας των τρανσέξουαλ και δεν νοείται να υπάρχουν περιορισμοί από τους υπεύθυνους των εταιρειών ή άλλων φορέων οι οποίοι βασίζονται στο φύλο που τους αποδόθηκε νομικά κατά τη γέννηση τους. Παράλληλα δε, απαγορεύεται ο αποκλεισμός πολιτών από δραστηριότητες και προγράμματα που απευθύνονται σε άνδρες ή γυναίκες.

Επίσης, ως διάκριση η οποία επίσης θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, θεωρείται η επιβολή ενδυματολογικού κώδικα που θέλει πχ τους άνδρες να φορούν γραβάτα ή τις γυναίκες φούστες ενώ υπάρχει ειδική αναφορά και για το θέμα του μακιγιάζ και για οποιοδήποτε άλλη «απαίτηση» υπάρχει από εταιρείες η οποία εστιάζει στη διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Δημοφιλή