Το πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για το 2016

Το πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για το 2016
metadrasi

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στις ΗΠΑ, έπειτα από πρωτοβουλία των Ελλήνων της Αμερικής έχει ως στόχο να συλλέγει πόρους από την ομογένεια και να τους διανέμει στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ανάγκη. Δραστηριοποιείται σε δύο τομείς: την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας- τον Ιούλιο διοργάνωσε μάλιστα και το πρώτο ελληνικό venture fair .

Στον τομέα της αντιμετώπισης της κρίσης η «Ελληνική Πρωτοβουλία» έχει δωρίσει περισσότερα από 2,5 εκατ. δολάρια σε διάφορες δράσεις, ενώ το Σεπτέμβριο ενέκρινε δωρεά ύψους $100.000 στην Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση, για τη δημιουργία στη Μυτιλήνη μιας πρότυπης Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο.

To 2016 η Ελληνική Πρωτοβουλία αναμένεται να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα γίνει από τις 25 ως τις 28 Φεβρουαρίου, να στηρίξει οικονομικά 30 ελληνικές ομάδες στο SXSW (South by Southwest Festival) που θα γίνει στο Όστιν του Τέξας, ενώ σκοπεύει να διοργανώσει και το 2ο ελληνικό venture fair στις 27 και 28 Ιουνίου.