Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-2

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-2
contra.gr

Ο Παναθηναϊκός δεν "πλήρωσε" την αμυντική δυσλειτουργία και επικράτησε, έστω και δύσκολα, με 4-2 του Παναιτωλικού στη άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο. Δύο γκολ οι Πέτριτς και Αμπέντ, μεγάλο παιχνίδι από τον Βιγιαφάνες.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός έδειξε από νωρίς τις... διαθέσεις του, αφού προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Λεάντρο Κάπελ βρέθηκε απέναντι στον Λουκ Στιλ, αλλά το κακό κοντρόλ του Ολλανδού βοήθησε τον Άγγλο γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα. Η συγκεκριμένη φάση αποτέλεσε... προειδοποιητική βολή, αφού, ένα λεπτό αργότερα, οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα με τρομερή ατομική ενέργεια του Λούκας Βιγιαφάνες.

Ο Αργεντινός άσος πήρε την μπάλα στο κέντρο, έφθασε -ανενόχλητος- μέχρι την αντίπαλη περιοχή, κι αφού απέφυγε κατά σειρά τους Στάθη Ταυλαρίδη και Ράσμους Τελάντερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα με τον Μεχντί Αμπέντ. Οι Βίκτωρ Κλωναρίδης και Νίκος Καρέλης συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να στρώνει εξαιρετικά στον Αλγερινό, ο οποίος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Βέβαια, στην αρχή της φάσης οι Πέτριτς και Καρέλης βρίσκονται σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη συνέχισε να είναι απειλητική και στο 8', ο Πάουλο επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ύστερα από παρεμβολή του Στιλ. Τελικά, στο 11ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή με όμορφο πλασέ του Μλάντεν Πέτριτς, έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδη. Όμως, η χαρά των παικτών του Παναθηναϊκού κράτησε μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 16' ο Μάρκο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολη, ύστερα από σέντρα του Κάπελ έκανε το 2-2. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι ευκαιρίες των Πέτριτς (30') και Καρέλη (32') πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναιτωλικό, αλλά το σουτ του Αμρ Ουαρντά πέρασε μακριά από την εστία του Στιλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, ο Πέτριτς, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ντάνιελ Πράνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κροάτης με όμορφο γυριστό σουτ (και τη... βοήθεια του Κυριακίδη) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, κυκλοφόρησε την μπάλα έξω από την περιοχή των "πρασίνων", αλλά δεν βρήκε χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα σουτ του Κάπελ στο 68' που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα-επίθεση, αλλά και μέσω στημένων φάσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά, οι Αγρινιώτης κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά σε τρεις περιπτώσεις (83', 87', 90') ο Στέλιος Βασιλείου δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 93' ο Αμπέντ "κλείδωσε" τη νίκη με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Το 0-1:

Το 1-1:

Το 2-1:

Το 2-2:

Το 3-2:

MVP

Ο Μεχντί Αμπέντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από την στιγμή που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ο Αλγερινός άσος βοήθησε τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στον παραγωγικό με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στάθης Ταυλαρίδης πραγματοποίησε μία μετριότατη εμφάνιση, αντιστρόφως ανάλογη της εμπειριας του. Ο 35χρονος αμυντικός φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκαν οι "πράσινοι", καθώς χάνει τους αντιπάλους του. Γενικότερα, ήταν αργός στις αντιδράσεις του και προέβη σε αρκετά βεβιασμένα λάθη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63' Καλτσάς), Καρέλης (83' Μπεργκ), Πέτριτς (75' Λαγός).

Παναιτωλικός: Kυριακίδης, Κέβιν (87' Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79' Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81' Κουτρομάνος), Ουαρντά.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή