Καλλιτέχνης ζωγραφίζει όμορφες εικόνες σε φωτογραφίες βομβαρδισμένων τοπίων από την Υεμένη

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει όμορφες εικόνες σε φωτογραφίες βομβαρδισμένων τοπίων από την Υεμένη
Facebook

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 μπορεί να μην έχει λάβει την κάλυψη της συριακής κρίσης, όμως, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τους ζωή τους 2.800 άμαχοι πολίτες.

Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, η οποία στηρίζει τον πρόεδρο Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί, έχουν στόχο σχολεία, νοσοκομεία και υπαίθριες αγορές. Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μια καλλιτέχνης ονόματι Saba Jallas έχει βρει ένα δημιουργικό τρόπο για να απαλύνει τον φόβο της. Εμπνευσμένη από τα έργα Παλαιστινίων από την ισραηλινή επίθεση στην λωρίδα της Γάζας το 2014, η ίδια σχεδιάζει ευχάριστες και χαρούμενες εικόνες πάνω στις φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη. Στην συνέχεια της δημοσιεύει στο Facebook για να δώσει ελπίδα.

«Άνθρωποι μου είπαν ότι οι εικόνες τους δίνουν ελπίδα. Η αντίδραση των ανθρώπων της Υεμένης μου έδωσε την ώθηση να συνεχίσω», δήλωσε η Jallas.

«Ελπίζω να δω την Υεμένη ασφαλή και ότι όλοι θα ζουν με αγάπη, ανοχή και αισιοδοξία, σαν αδέλφια. Δεν ξέρω εάν σημαίνει πολλά. Όμως η ζωγραφική είναι ένας τρόπος να γιατρευτείς», είπε.

^__^

Δημοσιεύτηκε από سبأ جلاس Saba Jallas στις Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

دعيني أعانق فيك الأمل .. ^__^

Δημοσιεύτηκε από سبأ جلاس Saba Jallas στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

جمعتكم مباركة ^__^

Δημοσιεύτηκε από سبأ جلاس Saba Jallas στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
Δημοσιεύτηκε από سبأ جلاس Saba Jallas στις Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

جمعتكم مباركة .^__^

Δημοσιεύτηκε από سبأ جلاس Saba Jallas στις Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Δημοφιλή