Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας με θύματα τους Βασίλη και Γιάννη στο Μεσολόγγι

Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας με θύματα τους Βασίλη και Γιάννη στο Μεσολόγγι
eurokinissi

Μία απόφαση της στιγμής μετά από διασκέδαση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία με θύματα τον Βασίλη Γρατσάνη και τον Γιάννη Κορδώση.

Οι δύο φίλοι, οι οποίοι περιγράφονται ως ήσυχοι άνθρωποι που ζούσαν κάνοντας αγροτικές εργασίες, βγήκαν από το κέντρο διασκέδασης στον Πεντάλοφο και αποφάσισαν ότι θα οδηγήσει ο Γιάννης. Ο Γιάννης, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να οδηγήσει το αυτοκίνητο του φίλου του παραμένουν άγνωστοι. Μία εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι μπορεί ο φίλος του Βασίλης –ιδιοκτήτης του μαύρου αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla- να είχε καταναλώσει αλκοόλ και να μην ήταν σε θέση να πάρει το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η ολισθηρότητα του δρόμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι, λίγα μέτρα μακριά από δρόμο που βρίσκεται στο χωριό Κατοχή. Ο Βασίλης και ο Γιάννης αναζητούνταν επί τέσσερις ημέρες, καθώς οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το όχημά τους που βρισκόταν μέσα σε λάσπες.

Τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής τους έδωσε ένας παρατηρητικός αστυνομικός, ο οποίος διέκρινε τις σπασμένες καλαμιές πίσω από τις οποίες είχε πέσει το αυτοκίνητο. Αμέσως ενημέρωσε τους συναδέλφους του και άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική.

Αξιωματικοί που προΐστανται των ερευνών κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το πώς συνέβη το μοιραίο τροχαίο. Ο δύο άνδρες έφυγαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από κέντρο διασκέδασης τον Πεντάλοφο και κινούνταν προς το χωριό Λεσίνη.

Το αυτοκίνητο μάρκας Corolla πιθανότατα βγήκε εκτός πορείας λόγω πάγου. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν φρέναρε πριν βγει εκτός οδοστρώματος. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν πουθενά ίχνη φρεναρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχο και ενδεχομένως είχε αναπτύξει ταχύτητα. Η ανατροπή του οχήματος έγινε όταν αυτό έφτασε στο αρδευτικό αυλάκι που είχε μισό μέτρο νερό.

Τα κεφάλια των δύο άτυχων ανδρών έπεσαν στο παγωμένο νερό. Το ίδιο και τα κινητά τους τηλέφωνα που προφανώς απενεργοποιήθηκαν για το λόγο αυτό. Ο χρόνος απενεργοποίησής τους συμπίπτει με το χρόνο του ατυχήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει το στίγμα τους παρά τις προσπάθειες. Ο Βασίλης και ο Γιάννης έχασαν τις αισθήσεις τους και εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατος των δύο φίλων προήλθε από πνιγμό.

Οι κηδείες τους θα γίνουν στον τόπο καταγωγής τους στην Αιτωλία. Οι συγγενείς τους είναι συντετριμμένοι, καθώς οι ελπίδες τους ότι οι άνθρωποί τους μπορεί να είναι ζωντανοί εξανεμίστηκαν.

Δημοφιλή