Ένα διαφορετικό ξυπνητήρι. Δεν χτυπά αλλά εκπέμπει μυρωδιές

Ένα διαφορετικό ξυπνητήρι. Δεν χτυπά αλλά εκπέμπει μυρωδιές

Το πρωινό ξύπνημα έχει οδηγήσει σε διάφορες καινοτομίες με εταιρείες που υπόσχονται ξυπνητήρια του μέλλοντος. Κάποια δονούνται, άλλα χρησιμοποιούν ήρεμους ήχους για να μας καλημερίσουν, πιο πρόσφατα αυτά που εκπέμπουν μια αχτίνα φωτός η οποία κατευθύνεται αποκλειστικά προς το άτομο που πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Όμως στη λίστα προστέθηκε ακόμη ένα. Πρόκειται για το Sensorwake και απευθύνεται στη μύτη μας καθώς αντί να χτυπάει εκπέμπει το άρωμα καφέ ή φρεσκοψημένων κρουασάν.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Παρίσι και συνεργάζεται με την Google France έπειτα από την πρωτιά της σε διαγωνισμό τεχνολογίας που είχε οργανώσει η Google.

Όπως μας ενημερώνει η εταιρεία, όταν έλθει η ώρα που έχετε ορίσει για να ξυπνήσετε το φαινομενικά κοινό ρολόι – ξυπνητήρι εκπέμπει την μυρωδιά που έχετε επιλέξει. Αυτό γίνεται αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει στο ρολόι την κάψουλα με το άρωμα που εσείς επιθυμείτε. Η λογική του βασίζεται στο σύστημα με τις μηχανές εσπρέσο και τις κάψουλες που εφαρμόζονται σε αυτές.

Οι επιλογές για να γεμίσει το δωμάτιό σας με μυρωδιές είναι αρκετές. Ζεστό κρουασάν, καφές, μέντα, σοκολάτα και θαλασσινή αύρα.

Τα αρώματα κατασκευάζονται από μια ειδική εταιρεία, δεν είναι τοξικά, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι θα σας σηκώσουν ευχάριστα από το κρεβάτι εκτός και εάν υπάρχουν αλλεργίες.

Η εκπομπή διαρκεί για δύο ολόκληρα λεπτά και στη συνέχεια, για κάθε ενδεχόμενο, αρχίζει να χτυπά το ξυπνητήρι.

Το ρολόι κοστίζει 109 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016. Η κάθε κάψουλα διαρκεί για 30 πρωινά ξυπνήματα και κάθε πακέτο των δύο κοστίζει 10,90 δολάρια.

Δημοφιλή