Αυτό το παιχνίδι θα σας καταστρέψει: Δημιουργήστε τις δικές σας βικτωριανές περούκες

Αυτό το παιχνίδι θα σας καταστρέψει: Δημιουργήστε τις δικές σας βικτωριανές περούκες

Οι υπεύθυνοι του Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο θέλουν πραγματικά να μας βοηθήσουν να χαζολογήσουμε. Αλλά να χαζολογήσουμε στο όνομα της μόδας του 18ου αιώνα.

Το μουσείο παρουσίασε ένα νέο παιχνίδι με την ονομασία design-a-wig, στο οποίο ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια, πολύχρωμη, πλουμιστή και εν ολίγοις εντελώς υπερβολική περούκα από την εποχή της Μαρίας Αντουανέτας, χρησιμοποιώντας τα δεκάδες στολίδια, διαμάντια και φτερά που του παρέχονται, καθώς και μπόλικη πούδρα σε διάφορα χρώματα.

Το παιχνίδι είναι πανεύκολο αλλά και πέρα για πέρα εθιστικό. Ξεκινάς χτενίζοντας τα μαλλιά προς όποια κατεύθυνση θες -και χρησιμοποιώντας όσο μαλλί θες- μέχρι να φτιάξεις τη βάση για τη βικτωριανή περούκα των ονείρων σου. Έπειτα ξεκινάς το στόλισμα, πετώντας πάνω στην περούκα ό,τι θες, σε όση ποσότητα θες και με όποιο πιθανό συνδυασμό θες.

«Στα τέλη του 18ου αιώνα τα χτενίσματα των γυναικών ήταν θεότρελα! Δημιουργήστε και μοιράστε το δικό σας σχέδιο», αναφέρεται στις οδηγίες του παιχνιδιού.

Δεχόμαστε την πρόκληση, Victoria and Albert Museum. Τη δεχόμαστε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από εκείνη την εποχή, οι περούκες τότε δημιουργούνταν είτε από ανθρώπινες είτε από αλογίσιες τρίχες και «χτίζονταν» με τη βοήθεια επένδυσης και χοιρινού λίπους. Ακούγεται τουλάχιστον ελκυστικό, σωστά;

Τα σύγχρονα χτενίσματα ωχριούν μπροστά σε αυτές τις εμφανίσεις. Ναι, η Katy Perry βάφει συνέχεια τα μαλλιά της με τα πιο τρελά χρώματα και η Lady Gaga τους έχει δώσει κατά καιρούς αδιανόητο όγκο και δομή. Μήπως όμως οι σταρ να άρχιζαν να πειραματίζονται με κάτι πιο κλασικό και ιστορικό; Θα προτείναμε ένα πλοίο, μερικές σημαίες και μισή ντουζίνα διαμάντια από το στέμμα της βασίλισσας (όποιας βασίλισσας, δεν θα κολλήσουμε εκεί), για αρχή. Και φτερά παιδιά. Πολλά φτερά.

Ελπίζουμε αυτό το φανταστικό παιχνίδι να δημιουργήσει μια νέα γενιά χτενισμάτων και το 2016 να γίνει η χρονιά της βικτωριανής περούκας. Ειλικρινά το ελπίζουμε.

Δημοφιλή