Μειμαράκης: Ακόμα και αν νικήσω, θα συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μειμαράκης: Ακόμα και αν νικήσω, θα συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Sooc

Το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ μετεκλογικά απέκλεισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, καλώντας όλους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν στον προηγούμενο γύρο να συμμετάσχουν και στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στο κόμμα ακόμη και εάν χάσει τις εκλογές. «Ουδέποτε έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε στις λύπες, ούτε στις ήττες», δήλωσε, δεσμευόμενος να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη ώστε να υλοποιηθούν «με τον καλύτερο τρόπο οι ιδέες και οι προτάσεις» του κόμματος.

Στο σενάριο που ο ίδιος κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη (...) Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ωστόσο πως εάν ο ίδιος ήταν «έστω και μία μονάδα πίσω» στον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν θα ζητούσε την διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και οπισθοδρόμιση αφού «μετέφερε όλες τις πληρωμές των πολιτών για τον Οκτώβριο και μετά, και με τους πολίτες να μην έχουν καταλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας, κέρδισε τις εκλογές» του Σεπτεμβρίου.

Για το ασφαλιστικό, εκτίμησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει παρουσιάσει το ασφαλιστικό στην σύγκληση των πολιτικών αρχηγών,

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε πως «οι πολιτικές λιτότητας είναι αυτές που θα πρέπει λήξουν και όχι η λιτότητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι «είναι κακός γραμματέας» και μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε ότι διέλυσε το κόμμα.

Δημοφιλή