ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/01/2016 17:51 EET | Updated 06/01/2016 17:51 EET

Μητσοτάκης:Στο Δημόσιο υπάρχει ακόμη λίπος. Μεταξύ υπηρεσιών καθαρισμών και γιατρών θα επιλέγω πάντα γιατρούς

sooc

Χωρίς να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δεσμεύθηκε πως ακόμη και εάν ηττηθεί την Κυριακή θα παραμείνει «στρατιώτης της παράταξης» σημειώνοντας ωστόσο πως ο ίδιος νιώθει σίγουρος για το αποτέλεσμα της Κυριακής και πως μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Παράλληλα έθεσε ισχυρό δίλημμα για την ανανέωση της ΝΔ την επομένη των «γαλάζιων» εκλογών. «Μπορώ να ανανεώσω την ΝΔ πιο ουσιαστικά και αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία, παρόλο που και αυτή παίζει ρόλο» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Εγώ ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX» ήταν η αποστροφή του κου Μητσοτάκη στο δίλημμα για την επόμενη μέρα της παράταξης και της ανανέωσης της.

«Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος πολιτικός, νοιάζομαι για το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη για τις ιδεολογικές διαφορές και την «εφαρμοσμένη πολιτική» που έχει διατυπώσει ο συνυποψήφιός του.

Για το θέμα των απολύσεων ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κλήθηκε να υλοποιήσει μια συμφωνημένη πολιτική, σημείωσε ωστόσο χαρακτηριστικά: «Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις υπηρεσίες των γιατρών ή των καθαριστριών, θα επιλέξω αυτές των γιατρών».

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει καθώς το χαρακτήρισε ως το «αποτέλεσμα των ολέθριων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής τονίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη «στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή: Skai