Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ
Sooc

Την προκήρυξή της για την ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα δημοσιοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρόκειται για την προκήρυξη που είχε τοποθετηθεί μέσα σε καφάο της ΔΕΗ στο λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια, η οποία δεν είχε δημοσιευτεί γιατί την είχε παραλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι τρομοκράτες είχαν τηλεφωνήσει στα γραφεία της εφημερίδας «Το Βήμα» αλλά επειδή η τηλεφωνήτρια ειδοποίησε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί είχαν φτάσει πρώτοι από τους δημοσιογράφους του ομίλου.

Έτσι, η ΟΛΑ αποφάσισε να στείλει εκ νέου την προκήρυξή της προς δημοσίευση. Οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν τον ΣΕΒ ως «γιάφκα της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης» και εξαπολύουν επίθεση κατά επιχειρηματιών. Ο συντάκτης επιχειρεί να κάνει μία ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποφεύγει να αναφέρει οτιδήποτε για το επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για κείμενο που μοιάζει με αυτά που δημοσίευε η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» του Νίκου Μαζιώτη.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα της προκήρυξης:

«Σήμερα, και μετά την υπογραφή του τριτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, το λαϊκό κίνημα βρίσκεται, δυστυχώς ακόμα, σε στάση αναμονής. Το ιδεολόγημα του ''μικρότερου κακού'' καθορίζει, προς το παρόν, τους εγχώριους πολιτικούς συσχετισμούς, αφού το ψευτοδίλημμα ανάμεσα στον ''άφθαρτο'' ΣΥΡΙΖΑ και στην επάνοδο του πρώην δικομματισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), καταλήγει να δίνει περιθώρια ανοχής στη μεγαλύτερη λεηλασία που γνώρισε ο τόπος. Καταλήγει δηλαδή, να νομιμοποιεί το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ με όρους σύγκρισης προσώπων και όχι πολιτικών. Η ανοχή που απολαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλάται και στην κινηματική αποδυνάμωση, αφού όχι μόνο οι δρόμοι δεν σφύζουν από λαϊκό παλμό και συγκρούσεις, όπως τη διετία 2010-2012, αλλά και στο εσωτερικό του επαναστατικού κινήματος παρατηρείται μια σχετική αφομοίωση, η οποία δεν αφορά την ταύτιση με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την απροθυμία ουσιαστικής αντιπαράθεσης μαζί του».

Δημοφιλή