Πως το HBO «καταδίκασε» σε αποτυχία τη δεύτερη σεζόν του True Detective (αν και δεν συμφωνούμε όλοι)

Πως το HBO «καταδίκασε» σε αποτυχία τη δεύτερη σεζόν του True Detective (αν και δεν συμφωνούμε όλοι)

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς True Detective χαρακτηρίστηκε από πολλούς κριτικούς αλλά και τηλεθεατές ως μια «αποτυχία», με δεδομένο κυρίως τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει ο πρώτος κύκλος με τον καθηλωτικό Matthew McConaughey .

Το θέμα- αν και υπήρχαν και θετικές κριτικές- απασχόλησε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο προγράμματος του HBO, Michael Lombardo ο οποίος μίλησε στο Frame και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της αποτυχίας, αναγνωρίζοντας μάλιστα πως έχει ένα σημαντικό- αν όχι το μεγαλύτερο- μερίδιο ευθύνης.

Αν και δηλώνει πως δεν συγκαταλέγει το True Detective 2 στις μεγαλύτερες αποτυχίες του HBO, υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο λάθος που τελικά αδίκησε τη σειρά, ήταν το γεγονός πως ασκήθηκαν πιέσεις στον δημιουργό, Nic Pizzolatto να έχει έτοιμο τον δεύτερο κύκλο σε συγκεκριμένη ημερομηνία αντί να τον αφήσουν να παραδώσει το σενάριο όταν αυτό θα ήταν πραγματικά έτοιμο. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία μας» είπε ο Lombardo.

«Και νομίζω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πρώτη σεζόν του True Detective ήταν κάτι που ο Nic Pizzolatto, το σκεφτόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα αισθαντικός συγγραφέας» ανέφερε για να καταλήξει συγκρίνοντας τους δύο κύκλους: «Αναλαμβάνω την ευθύνη...έγινα περισσότερο απ' όσο πρέπει στέλεχος του δικτύου. Είχαμε μια μεγάλη επιτυχία και ήθελα να την επαναλάβω. Ξέρετε όμως κάτι; Τελικά τον «παγίδευσα» (τον Pizzolato). Του ζήτησα να παραδώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που ήταν πολύ απαιτητικό. Κατά κάποιο τρόπο τον ανάγκασα να επανεφεύρει τον τροχό...Αυτό που έμαθα είναι πως δεν πρέπει να το ξανακάνω».

Υποσχέθηκε μάλιστα στον εαυτό του, πως αν και θα συνεχίσει να σχεδιάσει την επόμενη χρονιά και να την σχεδιάζει με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, «δεν θα ποντάρω σε αυτά εάν δεν έχει τελειώσει το γράψιμο (σ.σ. του σεναρίου).

Δημοφιλή