Νεκρός από πυρά αστυνομικών άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι

Νεκρός από πυρά αστυνομικών άνδρας που προσπάθησε να εισβάλει με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι
Ένα ρομπότ ελέγχει τον νεκρό άνδρα για το ενδεχόμενο να φέρει επάνω του εκρηκτικά
Ένα ρομπότ ελέγχει τον νεκρό άνδρα για το ενδεχόμενο να φέρει επάνω του εκρηκτικά
Twitter/ Polonyi

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών έξω από αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Παρίσι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και μπορεί να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Ωστόσο αργότερα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα αστυνομικές πηγές μετέδιδαν πως η ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε ο άντρας που επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι ήταν ψεύτικη.

Αργότερα ο εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο άνδρας, τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικοί είχε στην κατοχή του «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη». Μετά την ανακάλυψη αυτών των στοιχείων, οι εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις αντιτρομοκρατίας ανέλαβαν τις έρευνες για αυτήν την επίθεση, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Το συμβάν σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα Goutte d'Or police station στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, στο Μπαρμπές και οι αρχές έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα διαμερίσματά τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν δύο με τρεις πυροβολισμούς.

Η δημοσιογράφος των ΝΥ ΤΙΜΕS Anna Polonyi, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών να κείτεται νεκρός και ένα ρομπότ να τον ελέγχει για το ενδεχόμενο να φέρει επάνω του εκρηκτικά. Η Le Parisien μετέδωσε αρχικά πως ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες πολιτών, αναφέρει πως ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Ωστόσο η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε πως ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στην περιοχή έχουν ενταθεί και πάνοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κάθε γωνία προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή νέα επίθεση.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι μόλις στις 13 Νοεμβρίου τζιχαντιστές αιματοκύλησαν το Παρίσι αλλά και για το γεγονός ότι σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένα έτος από τις επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου του 2015, όπου οι τζιχαντιστές αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 12 ανθρώπους.

Την ίδια ημέρα πέρυσι, λίγο μετά την επίθεση στο σατιρικό έντυπο, ένας αστυνομικός, ο Αχμέντ Μεραμπέ, είχε πέσει νεκρός και αυτός από τα πυρά των αδελφών Κουασί.

Στις 8 Ιανουαρίου μια αστυνομικός έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός τρίτου τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο Μονρούζ, στο νότιο Παρίσι.

Δύο ημέρες αργότερα στις 9 Ιανουαρίου του 2015, ο Κουλιμπαλί, επιτέθηκε σε εβραϊκό παντοπωλείο σκοτώνοντας τρεις πελάτες και ένα υπάλληλο εβραϊκής καταγωγής.

Δημοφιλή