Πως πιστεύετε πως αντιδρούν οι επιβάτες στο μετρό στη θέα μιας μητέρας που θηλάζει; Ένα κοινωνικό πείραμα και ο άνδρας που έκανε τη διαφορά

Πως πιστεύετε πως αντιδρούν οι επιβάτες στο μετρό στη θέα μιας μητέρας που θηλάζει;

Τα τελευταία χρόνια εκπονείται μια παγκόσμια καμπάνια υπέρ του μητρικού θηλασμού και παράλληλα μια προσπάθεια να σπάσει το ταμπού που θέλει τις μητέρες όταν θηλάζουν να μην βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Πως όμως αντιδρά σήμερα η κοινωνία στη θέα μιας μητέρας που κάνει ότι πιο φυσικό, δηλαδή θηλάζει το μωρό της, την ώρα που αυτό πεινάει και αδιαφορώντας εάν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο. Οι pranksters Trollstation, προκειμένου να πάρουν μια απάντηση διεξήγαγαν ένα κοινωνικό πείραμα.

Δύο ηθοποιοί, ένας άνδρας και μια γυναικά επιβιβάστηκαν στο μετρό της Λονδίνου. Η Amina Maz, προσπάθησε να θηλάσει το μωρό της ενώ ο James Slattery ανέλαβε τον ρόλο του επιβάτη που δήλωσε ενοχλημένος από το θέαμα και ακούγεται να λέει: «Δεν θέλω να το κάνει αυτό μπροστά μου...Πως τις επιτρέπεται να εκθέτει τον εαυτό της έτσι» ενώ το ύφος του γίνεται σιγά-σιγά όλο και πιο επιθετικό ζητώντας της να πάει σε άλλο βαγόνι να θηλάσει.

Η φραστική επίθεση προς τη μητέρα, γίνεται μπροστά στους άλλους επιβάτες του βαγονιού. Οι περισσότεροι δεν αντιδρούν, κάποιοι μουρμουρίζουν κάτι του τύπου «γιατί δεν πας εσύ σε άλλο βαγόνι;» αλλά η αντίδραση ενός άνδρας ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά...Η συνέχεια στο βίντεο.

Πηγή: Independent