Η βία πίσω από τις κλειστές πόρτες οίκου ανοχής στη Φυλής

Η βία πίσω από τις κλειστές πόρτες οίκου ανοχής στη Φυλής
Sooc

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης εξάρθρωσης κυκλώματος μαστροπών με έδρα την πλατεία Βικτωρίας και «πλοκάμια» στη Ρουμανία.

Οι δράστες εξανάγκαζαν τα θύματά τους σε καθημερινή εκπόρνευση 14 ωρών. Πίσω από τις κλειστές πόρτες οίκου ανοχής στη Φυλής εκτυλισσόταν ένα δράμα. Η 20χρονη Άντρια και η 19χρονη Μαρία έζησαν τον εφιάλτη του βιασμού από τον 38χρονο αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος τις κρατούσε φυλακισμένες σε διαμέρισμα της οδού Φερρών στην πλατεία Βικτωρίας.

Όταν εκείνες αντιδρούσαν ο 38χρονος Ρουμάνος μαζί με συνεργό του τις ξυλοκοπούσαν για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να έχουν μελανιές σε όλο τους το σώμα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μαστροποί είχαν φέρει τις δύο κοπέλες το Δεκέμβριο του 2014 από τη Ρουμανία υποσχόμενοι ότι θα τις βρουν νόμιμη δουλειά στην Αθήνα με την οποία θα ζούσαν αξιοπρεπώς.

Μόλις κατάφεραν να τις πείσουν και τις μετέφεραν στην Ελλάδα τότε άρχισε για εκείνες το βασανιστήριο. Οι δράστες τις κλείδωσαν σε διαμέρισμα-«φυλακή» και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής της οδού Φυλής. Οι γυναίκες έπιαναν δουλειά στις 10.00 το πρωί και τελείωναν στις 24.00.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τις είχαν απαγορεύσει να έχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες και της επιτηρούσαν όλο το 24ωρο για να μην δραπετεύσουν. Τα έσοδα από τις ερωτικές συνευρέσεις τα μοιράζονταν οι μαστροποί με τις γυναίκες που ήταν ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής, ηλικίας 65, 60 και 56 χρόνων, οι οποίες συνελήφθησαν.

Τέλος στο βασανιστήριο μπήκε στις 2 Ιανουαρίου 2016 όταν η Άντρια και η Μαρία εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη προσοχής της ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής στην οδό Φυλής, βγήκαν στο δρόμο και σταμάτησαν περιπολία της Άμεσης Δράσης καταγγέλλοντας το μαρτύριο που ζούσαν όλους αυτούς τους μήνες.

Την υπόθεση ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, οι οποίοι συνέλαβαν τις τρεις Ελληνίδες, ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής, ενώ αναζητούν τους δύο Ρουμάνους μαστροπούς και δύο ακόμη Έλληνες. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Στα θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από τους αρμόδιους αξιωματικούς, ενώ φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δημοφιλή