Άνοιγμα με πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλυδωνισμοί λόγω Κίνας

Άνοιγμα με πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρές πιέσεις λόγω Κίνας
eurokinissi

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τη νέα δραματική πτώση στους ασιατικούς δείκτες και την αναστολή της συνεδρίασης στα χρηματιστήρια της Κίνας.

Η εγχώρια αγορά δέχεται έντονους κλυδωνισμούς εξαιτίας και των αρνητικών επιρροών που δέχεται από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα οποία επικρατούν πτωτικές τάσεις

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και σήμερα Πέμπτη να κατρακυλούν σε νέα χαμηλά επίπεδα, που είχαν πολλά χρόνια να σημειωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αυξανόμενη αστάθεια των κινεζικών χρηματιστηρίων και η περαιτέρω εξασθένηση του κινεζικού γιουάν προκάλεσαν ανησυχίες για μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης του, εν μέσω μίας αυξανόμενης υπερβάλλουσας προσφοράς του. Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.

«Αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των κινεζικών χρηματιστηρίων. Η αγορά φοβάται ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα θα μειωθεί με την επιβράδυνση της οικονομίας της», δήλωσε αναλυτής της ενεργειακής εταιρείας Phillip Futures.

Δημοφιλή