Έως τη Δευτέρα η βοήθεια στα αποστεωμένα παιδιά της Συρίας. «Πράσινο φως» από την κυβέρνηση Άσαντ

Μέχρι τη Δευτέρα η βοήθεια στα αποστεωμένα παιδιά της Συρίας: Έδωσε το «οκ» η κυβέρνηση Άσαντ
Video by activists Prtsc

Το «πράσινο» φως άναψε η συριακή κυβέρνηση στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε τρεις πόλεις της Συρίας. Όπως μετέδωσε η βρετανική Guardian, η βοήθεια η οποία θα αποτελείται από φαγητό, κουβέρτες αλλά και ιατρικά είδη θα έχει φτάσει στις πόλεις της Συρίας μέχρι την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

«Μας εγκρίθηκε η πρόσβαση χθες Πέμπτη αλλά η επιχείρηση δεν πρόκειται να συμβεί πριν την Κυριακή ή τη Δευτέρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Pawel Krzysiek.

Πρόκειται για τις πόλεις, Μαντάγια και Ζαμπάντανι, οι οποίες βρίσκονται υπό πολιορκία εδώ και μήνες από τις δυνάμεις του Άσαντ, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε τρόφιμα να είναι τραγικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται να τρώνε ακόμη και φύλλα από δέντρα για να επιβιώσουν, ενώ ήδη στις πόλεις αυτές δεν έχουν μείνει πλέον ζωντανά γάτες και σκυλιά. Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου πριν από μερικές ημέρες είναι σοκαριστικές. Αποστεωμένα παιδιά τρέφονται επί ένα μήνα με αλάτι και νερό αντί για γάλα. Κάποιοι άλλοι κάτοικοι δεν κινούνται καθόλου προκειμένου να μην σπαταλήσουν την λιγοστή ενέργεια που τους έχει απομείνει.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπάντανι και στα χωριά Φούα και Κεφράγια ήταν την 18η Οκτωβρίου.

Έκτοτε «η πρόσβαση στην πόλη Μαντάγια ήταν αδύνατη, παρά τις πολλές εκκλήσεις για αυτό», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την Πέμπτη, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν πως η συριακή κυβέρνηση τους επέτρεψε να στείλουν ενίσχυση σε αυτές τις πόλεις, όπως μετέδωσε η Guardian, έπειτα από τις σοκαριστικές εικόνες των αποστεωμένων παιδιών που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη.

Το βίντεο το οποίο την Πέμπτη έκανε το γύρο του κόσμου - (Σκληρές εικόνες)

Syrian Town Starving to Death

It's been months since food aid arrived in this Syrian town, and people are starting to die from hunger.

Posted by AJ+ on Wednesday, 6 January 2016

Δημοφιλή