ΗΠΑ: Άγνωστος πυροβόλησε αστυνομικό 13 φορές «στο όνομα του Ισλάμ»

ΗΠΑ: Άγνωστος πυροβόλησε αστυνομικό 13 φορές «στο όνομα του Ισλάμ»
twitter abc

Ένοπλος έστησε ενέδρα σε αστυνομικό σε διασταύρωση στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και τον πυροβόλησε 13 φορές λέγοντας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πως το κάνει στο όνομα του Ισλάμ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, πλησίασε το βράδυ της Πέμπτης τον αστυνομικό Jesse Hartnett, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο περιπολικό την ώρα που είχε σταματήσει σε διάβαση και τον πυροβόλησε επανειλημμένα.

Το περιστατικό βιντεοσκόπησαν εικονολήπτες που βρίσκονταν στο σημείο του τηλεοπτικού σταθμού ABC.

Τρεις από τις σφαίρες πέτυχαν τον αστυνομικό στο αριστερό του χέρι τραυματίζοντας τον σοβαρά. Ωστόσο ο Hartnett κατάφερε και ανταπέδωσε τα πυρά με τουλάχιστον μια σφαίρα να βρίσκει τον δράστη. Στη συνέχεια ο 33χρονος κάλεσε μέσω του ασυρμάτου βοήθεια λέγοντας πως αιμορραγεί ακατάσχετα.

Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 33χρονος αναρρώνει και πλέον δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Όσον αφορά στον δράστη, έχει συλληφθεί, όμως μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι γνωστό για την ταυτότητά του, ενώ δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για τα κίνητρά του.

Δημοφιλή