Επεισόδια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βουλή

Επεισόδια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βουλή

Ένταση με μικροεπεισόδια σημειώθηκε μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας, σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και όταν έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή της. Ακολούθησαν αρχικά διαπραγματεύσεις ώστε να επιτραπεί η διέλευση, ωστόσο ύστερα άρνηση της αστυνομίας οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει από την αστυνομία περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης.

Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τρεις κλούβες κρατούσαν το δρόμο προς το Μαξίμου κλειστό. Εν τέλει, οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε λάβει χώρα διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Αίτημα του ΠΑΜΕ είναι «το έκτρωμα του σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, Κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παρθεί πίσω».

Δημοφιλή