Τα ατού και τα εμπόδια για τον Ν' Ζογκμπιά

Τα ατού και τα εμπόδια για τον Ν' Ζογκμπιά
Sport24.gr

Βάσει ονόματος, αξίας, εμπειρίας αλλά ακόμα και αγωνιστικών χαρακτηριστικών, είναι προφανές πως ο Τσαρλ Ν' Ζογκμπιά, ταιριάζει σ’ αυτό που η ΑΕΚ ψάχνει στην μεταγραφική αγορά. Για περισσότερους από έναν λόγους, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, πρόκειται για μια κίνηση που συνιστά υπέρβαση.

Και παρότι και ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στις πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή του Γάλλου και ο προπονητής της Άστον Βίλα παραδέχθηκε τις επαφές, υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να γίνει αυτή η υπέρβαση. Με την ΑΕΚ να έχει και ατού αλλά και εμπόδια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Παρόλο που το όνομα του Ν’ Ζογκμπιά δεν μπήκε στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ μέσω του Πογέτ, η παρουσία του Ουρουγουανού τεχνικού είναι ένα ατού στην υπόθεση. Ο προπονητής της Ένωσης έχει καλές σχέσεις με τον Άστον Βίλα, εξ ου και υπήρξε ψηλά στην λίστα των διαδόχων του Τιμ Σέργουντ. Επομένως αν ο Γάλλος τελικά δεν λύσει το συμβόλαιο του και παραχωρηθεί δανεικός, η παρέμβαση του Πογέτ μπορεί να είναι καταλυτική. Επίσης ο Ουρουγουανός έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει προσωπικά με τον παίκτη για να τον πείσει και ο λόγος του μετρά. Η ΑΕΚ έχει επίσης την δυνατότητα να προσφέρει στον Ν’ Ζογκμπιά την ευκαιρία να ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό εαυτό, που έχασε το τελευταίο εξάμηνο στο Βίλα Παρκ.

Από την άλλη μεριά τα εμπόδια είναι πολλά. Πρώτον ο Γάλλος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να παίξει στην Ελλάδα. Του αρέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εκεί ταξίδεψε στο τριήμερο ρεπό που πήραν τώρα οι παίκτες της Βίλα. Επομένως δεν αποκλείεται να αποφασίσει πως εκεί θέλει να παίξει και μπάλα. Επίσης ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ελεύθερος από τον Βίλα. Για να βάλει την υπογραφή του σε διαζύγιο, ο Ν’ Ζογκμπιά αξιώνει «βαρβάτη» αποζημίωση. Που ενδεχομένως η Βίλα δεν διαθέτει. Αν όμως τελικά παραμείνει στο Βίλα Παρκ, ίσως να παραχωρηθεί δανεικός και αυτό να «βολέψει» την ΑΕΚ. Αντίθετα αν μείνει ελεύθερος, ενδεχομένως να προκύψουν «μνηστήρες», που η Ένωση να μπορεί να ανταγωνιστεί.

Όπως και να έχει, οι επόμενες μέρες προφανώς και θα είναι κρίσιμες στην υπόθεση του Ν’ Ζογκμπιά. Ωστόσο το πιθανότερο είναι πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τα μέσα του Γενάρη. Άλλωστε ο Γάλλος δεν έχει λόγο να βιαστεί. Μόνο η Βίλα και φυσικά η ΑΕΚ βιάζονται.

Επιβεβαιώνουν τις επαφές με Ν' Ζογκμπιά στην Άστον Βίλα

Μετά τον Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος μίλησε για "πολλές πιθανότητες μεταγραφής του Ν' Ζογκμπιά", το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γάλλο επιθετικό επιβεβαίωσε ακόμα και ο Ρεμί Γκαρντ. Ο τεχνικός της Άστον Βίλα παραδέχθηκε πως έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από "ομάδα της Αθήνας", όπως δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως ο παίκτης θα αποχωρήσει από το Βίλα Παρκ άμεσα.

"Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα για τον Τσαρλ (Ν' Ζογκμπιά) και ναι, είναι από μια ελληνική ομάδα από την Αθήνα. Ο Τσαρλ είναι ένας παίκτης που θα φύγει από την ομάδα και είναι δική του η απόφαση που θα πάει", τόνισε ο Γκαρντ στο Sky Sports.

Ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, τα βρετανικά ΜΜΕ κατακλύστηκαν από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο πιθανότερος επόμενος σταθμός για τον Ν' Ζογκμπιά, θα είναι η ΑΕΚ. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Telegraph το οποίο αναφέρει πως "παρόλο που υπάρχει και η προοπτική του MLS, ο Πογέτ κάνει ότι μπορεί για να πάρει τον παίκτη στην ΑΕΚ".

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δημοφιλή