Η Claire είναι ένα μπουλ τεριέ που έχει ταξιδέψει σε περισσότερα και πιο μαγικά μέρη από εσάς

Η Claire είναι ένα μπουλ τεριέ που έχει ταξιδέψει σε περισσότερα και πιο μαγικά μέρη από εσάς

Αυτό το περιπετειώδες κουτάβι είναι ένας ταξιδιώτης του κόσμου και έχει ένα πορτφόλιο γεμάτο υπέροχες φωτογραφίες με το ίδιο να πρωταγωνιστεί σε κάθε μία από αυτές, για να το αποδείξει. Επίσης, δεν φοβάται να εξερευνήσει άγνωστα μέρη που κανείς δεν έχει πατήσει σε αυτά εδώ και χρόνια.

Η Claire είναι ένα bull terrier τριών χρονών και έχει την τάση να επισκέπτεται εγκαταλελειμμένα κτήρια, πάντα μαζί με την έμπιστη αφεντικίνα της και συνεργό, Alice Van Kempen.

Η Van Kempen, μια επαγγελματίας φωτογράφος, είχε την ιδέα να ταξιδέψει πριν δύο χρόνια σε ερημωμένες περιοχές κατά μήκος του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ολλανδίας, και αποφάσισε πως η Claire θα ήταν το τέλειο αντικείμενο για τη δουλειά της.

«Είναι πολύ υπάκουη» λέει η Van Klempen στη HuffPost. «Το λατρεύει. Μπορείς να καταλάβεις πως το διασκεδάζει και μερικές φορές μπορείς σχεδόν να δεις το χαμόγελο στο πρόσωπό της».

Οι δύο αστικές εξερευνήτριες έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα αμέτρητα ερημωμένα νοσοκομεία, επαύλεις, κάστρα και σπίτια που ο πολιτισμός έχει ξεχάσει εδώ και καιρό. Πολλοί από αυτούς τους χώρους έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από 40 χρόνια, με τα αποσυντεθειμένα έπιπλα να έχουν φθαρεί από το χρόνο και την εγκατάλειψη.

Η Claire ποζάρει με αντικείμενα που έχουν αφήσει πίσω τους οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και είναι κανονική επαγγελματίας ως μοντέλο.

«Είναι τόσο έξυπνο σκυλί», λέει η Van Kempen. «Πρέπει να κάθεται απολύτως ακίνητη για δευτερόλεπτα, κάτι πολύ δύσκολο καθώς δεν πρέπει να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά της ούτε να κουνήσει τα μάτια της».

Επειδή πολλά από τα κτήρια που επισκέπτονται ανήκουν ακόμα, τυπικά, σε κάποιον, μπαίνουν σε αυτά μόνο αν υπάρχει κάποιο παράθυρο, πόρτα ή τρύπα στον τοίχο για να πηδήξουν μέσα.

«Θέλω να είμαι σίγουρη πως δεν παραβιάζουμε το χώρο και δεν καταστρέφουμε τίποτα», λέει η Van Kempen.

Η Van Kempen ψάχνει στα βάθη του διαδικτύου για να ανακαλύψει στοιχεία γύρω από άγνωστα μέρη που περιμένουν κάποιον να τα εξερευνήσει. Χρησιμοποιεί το Google Earth για να δει την εικόνα του δρόμου έξω από κάθε κτήριο ώστε να βεβαιωθεί πως είναι κατάλληλο σκηνικό για τη δουλειά της.

«Η εύρεση της τοποθεσίας είναι από μόνη της ένα πρόβλημα γιατί όλες τους φυλάττονται ως μυστικά», λέει. «Οπότε πρέπει να είσαι ένας μικρός Sherlock Holmes για να ανακαλύψεις που βρίσκονται».

Αν και πολλά από τα μέρη που επισκέπτονται μοιάζουν τρομακτικά και επικίνδυνα με μια πρώτη ματιά, η Van Kempen δε φοβάται όσο έχει την Claire στο πλάι της. Και για την Claire ο ενθουσιασμός της εξερεύνησης είναι τόσο μεγάλος όσο και η λατρεία της για το φακό.

«Λατρεύει το φως της δημοσιότητας», λέει η Van Kempen. «Όσο είναι το επίκεντρο της προσοχής, είναι έτοιμη για όλα».

ALICE VAN KEMPEN

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή