Live: Μεγάλη ανατροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Live: Μεγάλη ανατροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
sooc

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε λίγο πριν τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής ότι μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί το 70% των εκλογικών τμημάτων και το 50% του λεκανοπεδίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ το νέο πρόεδρο της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Τραγάκης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από μέρους του κ. Μεϊμαράκη στον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη όπου τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ άλλων συνεχάρη και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Κώστα Καραμανλής.

Επίσης αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ.

Αμέσως μετά μόλις έγινε γνωστή η νίκη του στις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις όπου έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την παράταξή μας. Ενεργοί πολίτες, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, τα 400.000 μέλη της παράταξής μας, πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: ενωμένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργική ανανέωση και τη διεύρυνση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Η παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν επίσης και ενωτικός απέναντι στους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον πρώτο γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε μορφή Liveblog

Δημοφιλή