Τα εν οίκω μη εν δήμω: 10 πράγματα που δεν χρειάζεται να μοιράζεστε για τη σχέση σας στο Facebook

Τα εν οίκω μη εν δήμω: 10 πράγματα που δεν χρειάζεται να μοιράζεστε για τη σχέση σας στο Facebook
shutterstock

Έχουμε όλοι μας στο Facebook εκείνο το ζευγάρι που δεν σταματά να ποστάρει φωτογραφίες από τις διακοπές του, από την αναμονή στον οδοντίατρο, από την καρέκλα του οδοντιάτρου όπου κρατιούνται χέρι-χέρι και δεν ξεχνούν ποτέ να τονίσουν πόσο ευτυχισμένοι είναι και πόσο ωραία περνάνε στην σχέση τους (#blessed).

Με μία πρώτη ματιά μπορεί να δείχνουν ότι είναι το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι στον κόσμο και ότι έχουν την ιδανική σχέση, η αλήθεια είναι, όμως, ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Για την ακρίβεια, η καλύτερη ένδειξη για μία υγιή σχέση είναι να μην υπάρχει κανένα σημάδι της στο Facebook.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τα 10 πράγματα που καλό θα ήταν να λείπουν από το προσωπικό σας προφίλ στο Facebook.

1. Αναρτήσεις αγάπης για το άλλο σας μισό

Αντί να καυχιέστε για το πόσο φοβερός είναι ο σύζυγός σας που καθάρισε το μπάνιο μέσα από μία φωτογραφία στο Facebook, μπορείτε να του το πείτε προσωπικά. Εκείνος μπορεί να εκτιμήσει το διαδικτυακό σας «μπράβο» (μπορεί και όχι), αλλά οι φίλοι σας σίγουρα έχουν απορήσει.

2. Φωτογραφίες (ειδικά εκείνες που δεν κολακεύουν τον άλλον) χωρίς την άδειά του/της

Δεν χρειάζεται να δημοσιευτούν όλες οι φωτογραφίες που βγάλατε στο πάρτι που πήγατε το Σάββατο, ειδικά εκείνες που το άλλο σας μισό έχει πιει λίγο παραπάνω και παραπατάει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να τον/την ρωτήσετε πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε στο Facebook.

3. Αστεία σχετικά με τις αναποδιές ή τα ελαττώματα του/της συζύγου σας

Μπορεί να βρίσκετε πολύ χαριτωμένο το γεγονός ότι ο σύζυγός σας είναι πολύ κακός στη μαγειρική, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να τον γνωρίζουν όλοι οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας. Μπορεί μία τέτοια ανάρτηση να τον φέρει σε δύσκολη θέση ή να δώσει το περιθώριο σε άλλους να τον/την κοροϊδέψουν. Είναι άλλο να τον/την «πειράζετε» εσείς και άλλο να τον/την «πειράζει» ο διευθυντής στην δουλειά.

4. «Καρφιά» για την κακή συμπεριφορά του/της συντρόφου σας

Εάν έχετε κάτι να του/της πείτε καλύτερα να το πείτε αυτοπροσώπως και όχι πετώντας υπονοούμενα μέσα από αναρτήσεις στο Facebook.

5. Φωτογραφίες που δείχνουν πόσο ωραίος/ωραία είναι ο/η σύντροφός σας

Είναι τέλειο να έχετε ή να πιστεύετε ότι έχετε τον πιο όμορφο άντρα του κόσμου ή την πιο σέξι γυναίκα που κυκλοφορεί και να είστε περήφανοι για αυτό, αλλά δεν χρειάζεται να τους προβάλλετε σαν να είναι τρόπαια. Επίσης, μπορεί το άλλο σας μισό να μην εκτιμά αυτή την τόσο δημόσια ένδειξη αγάπης!

6. «Καρφιά» στον/στην πρώην τους

Όλοι έχουμε παρελθόν. Τόσο εσείς, όσο και ο/η σύντροφός σας. Το να κάνετε σχόλια και να αφήνετε υπονοούμενα για εκείνους στο Facebook, βλάπτει περισσότερο εσάς και την σχέση σας, παρά τους πρώην. Ακόμα κι αν εκείνος/εκείνη προσπαθούν να ανακατευτούν στη σχέση σας και «πετάγονται» αφήνοντας σχόλια στο προφίλ του, αλλά αν δείξετε ανωτερότητα και δεν ασχοληθείτε και θα είστε πιο ήρεμοι και η στάση σας θα εκτιμηθεί από τον/την σύντροφό σας.

7. Λεπτομέρειες για τον τσακωμό που μόλις είχατε

Αφήστε τους καβγάδες για τους πολύ καλούς σας φίλους ή κρατήστε τους για τον εαυτό σας.

8. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το οτιδήποτε αφορά το άλλο σας μισό

Το να γράψετε στον τοίχο του συντρόφου σας «ανυπομονώ να σε δω το βράδυ...» και τα λοιπά υπονοούμενα σχετικά με την σχέση σας είναι εντελώς αχρείαστα. Αν πράγματι ανυπομονείτε να βρεθείτε το βράδυ, μπορείτε να του/της το πείτε πιο ιδιωτικά, μέσα από ένα μήνυμα στο κινητό. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να γνωρίζει το αφεντικό σας, αν θα κάνετε σεξ σήμερα το βράδυ, πόσο μάλλον η πεθερά σας, η ξαδέρφη σας ή ο αδερφός σας.

9. Αρνητικά σχόλια σχετικά με τα πεθερικά σας

Αυτά πρέπει γενικά να γίνονται με προσοχή, οπότε το διαδίκτυο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να παραπονεθείτε επειδή σας είπε κάτι η πεθερά σας.

10. Υπενθυμίσεις σχετικά με τα ψώνια της ημέρας

Αν θέλετε να θυμίσετε στην σύντροφό σας να φέρει γάλα ή χαρτί υγείας από το σούπερ μάρκετ ένα απλό τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο κινητό είναι αρκετό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.