ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 19:17 EET | Updated 11/01/2016 19:17 EET

Νέες ρωσικές κατηγορίες προς την Τουρκία για υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία

Anadolu Agency via Getty Images
KILIS, TURKEY - JANUARY 10: Turkish Military forces take security measures after clashes between Daesh terrorists and Free Syrian Army at Azaz town in Aleppo, Syria on January 10, 2016. (Photo by Izzet Mazi/Anadolu Agency/Getty Images)

Νέα «πυρά» κατά της Τουρκίας σχετικά με το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους και τον εμφύλιο στη Συρία εκτόξευσε η Ρωσία, με τον αντιστράτηγο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού γενικού επιτελείου, να καταγγέλλει πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην Συρία συνεχίζουν να λαμβάνουν ενισχύσεις μέσω της επικράτειας της Τουρκίας.

«Παρ' όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αποτραπεί ο εφοδιασμός των τρομοκρατών, οι ενισχύσεις προς τους αντάρτες στέλνονται σε τακτική βάση στο βορειοανατολικό τμήμα (σ.σ. της Συρίας) στην επαρχία Λαττάκεια μέσω του εδάφους της Τουρκίας», σημείωσε ο Ρουντσκόι, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Ο Ρώσος αξιωματικός πρόσθεσε πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία από την Πρωτοχρονιά εξαπέλυσε πάνω από 300 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, πλήττοντας περίπου 1.100 στόχους «τρομοκρατών» σε δέκα επαρχίες.

Όπως τόνισε πάνω από 150 πόλεις και χωριά της Συρίας έχουν «απελευθερωθεί» τον τελευταίο ενάμιση μήνα, χάρη και στην υποστήριξη που παρέχουν τα αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ στα συριακά στρατεύματα.

«Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2015, οι αντάρτες εκδιώχθηκαν από 134 πόλεις και χωριά και από ακόμη 19 τις πρώτες μέρες αυτού του χρόνου. Η μεγαλύτερη επιτυχία σημειώθηκε στις επαρχίες Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς και Ράκα», διευκρίνισε.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik)