Προσωρινή αναστολή μετοχών ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου

Προσωρινή αναστολή μετοχών ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου
(Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
(Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού.

Στη σχετική αίτηση του, ο ΟΛΠ αναφέρει:

"Η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού αιτήθηκε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας μέχρι να υπάρξει ενημέρωση από τον κύριο μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ".

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της εταιρείας πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης σημείωνε άνοδο 1,46% και η τιμή της διαμορφωνόταν στα 14,56 ευρώ.

H αναστολή γίνεται λόγω του επικείμενου ανοίγματος των δεσμευτικών προσφορών για το πλειοψηφικό του πακέτο του ΟΛΠ (67%), με ζητούμενο το ύψος των χρημάτων που θα διαθέσει ο μοναδικός, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, "διεκδικητής” της εισηγμένης εταιρείας, ο κινεζικός όμιλος Cosco.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος για το το ποσοστό πλειοψηφίας του ΟΛΠ (67%) αναμένεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να προσεγγίσει τα 400 εκατ. ευρώ, με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση του οργανισμού να ξεπερνάει τα 360 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλή