Αγριεύουν οι μάχες των χούλιγκαν στους δρόμους - «Θα πεθάνετε στην Ηλιούπολη»

Αγριεύουν οι μάχες των χούλιγκαν στους δρόμους – Βρέθηκαν ράβδοι με καρφιά- «Θα πεθάνετε στην Ηλιούπολη»
Hoodies sat on railings
Hoodies sat on railings
John Carey via Getty Images

Στους δρόμους λύνουν τις διαφορές τους οι αντίπαλες ομάδες χούλιγκαν, καθώς τα γήπεδα δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο μάχης μετά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τις απαγορεύσεις μετακινήσεων οπαδών.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στην άγρια συμπλοκή που εκτυλίχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Ηλιούπολης, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Οι αντίπαλες ομάδες χούλιγκαν πήγαιναν για «πόλεμο», καθώς είχαν στην κατοχή τους πολεμοφόδια που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν δολοφονικά. Η τελευταία «μάχη» έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν μία ομάδα περίπου 60 οπαδών της ΑΕΚ κινούνταν ύποπτα επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης προς το γήπεδο που διεξαγόταν ο γυναικείος αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στην ομάδα τους και την ομάδα της Ηλιούπολης.

Λίγο πριν μπουν στο γήπεδο σε παράδρομο της λεωφόρου έγιναν αντιληπτοί από τους αξιωματικούς της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να πετούν αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε βόμβες μολότοφ, δύο φωτοβολίδες, 27 ράβδους μήκους ενός μέτρου και οκτώ μεταλλικά αντικείμενα που είχαν στις απολήξεις τους μεταλλικά καρφιά.

Μετά τη λήξη του αγώνα ομάδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε στη συμβολή της Βουλιαγμένης με την οδό Μενελάου, όπου διασταυρώθηκαν με 100 οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί με 50 μοτοσυκλέτες και κατευθύνονταν στο στάδιο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδειακό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκτόξευσαν εναντίον τους πέντε βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και καδρόνια και έτσι ξεκίνησε μία ακόμη συμπλοκή με άγριο κυνηγητό ανάμεσά τους.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ καταδίωξαν τους «αντιπάλους» και εντόπισαν δύο μοτοσυκλέτες τους, τις οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς. Οι μοτοσυκλέτες, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ανήκαν σε δύο οπαδούς του Ολυμπιακού, που έχουν συμμετάσχει σε πολλές οπαδικές μοτοπορείες. Ένας από αυτούς, 29 χρόνων, επέστρεψε να πάρει ότι είχε απομείνει από το δίκυκλο και συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 28χρονος ιδιοκτήτης της δεύτερης μοτοσυκλέτας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών η μία ομάδα έλεγε στην άλλη φράσεις όπως «θα πεθάνετε στην Ηλιούπολη».

Από το σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί συνέλλεξαν μία βόμβα μολότοφ, υπολείμματα πέντε φωτοβολίδων, δύο αχρησιμοποίητες φωτοβολίδες, δύο κράνη και άλλα αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξερεύνησή τους.

Δημοφιλή