Στο πλευρό της ΓΣΕΕ τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά για το ασφαλιστικό

Στο πλευρό της ΓΣΕΕ τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά για το ασφαλιστικό
eurokinissi

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά με θέμα το Ασφαλιστικό. Η κ. Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σημειώνοντας ότι «συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αυτούς που επιδεικτικά αρνείται να συναντήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με αυτή του την επιλογή παίρνει διαζύγιο από το χώρο της εργασίας».

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό τόνισε ότι δεν εξασφαλίζει το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και αποτελεί ένα κακέκτυπο της μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ με το ν.3863. Η κυβέρνηση τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρνει στους πολίτες το λογαριασμό της διακυβέρνησης της οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 1,8 δισ. με επικίνδυνες διατάξεις που ενισχύουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και οι συντάξεις μετατρέπονται για τις νέες γενιές σε φιλοδώρημα. Οι συγκεκριμένες διατάξεις ανέφερε η κ. Γεννηματά απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση και οδηγούν σε νέες εξαιρετικά επώδυνες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια που θα κάνουν τους πολίτες να πληρώνουν εις το διηνεκές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα είναι δυναμικά αντίθετο σε λογικές που δεν υπερασπίζονται τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών και όλων όσοι αγωνίζονται για καλύτερη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με την κ. Γεννηματά όπως και για πιθανές συναντήσεις με τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου του κοινοβουλίου για το ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση ως ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με μια μεταρρύθμιση που θα έδινε ανάσα στον κόσμο της εργασίας και προοπτική για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καλλιεργεί αυταπάτες στηριγμένες πάνω σε ψεύδη.

Ο κ. Παναγόπουλος προανήγγειλε ότι θα δοθεί αγώνας με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Δημοφιλή