Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε. Γρίφος η εμφάνιση - έκπληξη από Τόμσεν

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε. Γρίφος η εμφάνιση - έκπληξη από Τόμσεν
Mr Euclid TSAKALOTOS, Greek Minister for Finance.
Mr Euclid TSAKALOTOS, Greek Minister for Finance.
EU Council Eurozone/Flickr

UPD - Ολοκληρώθηκε ρο μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία διήρκησε περίπου εβδομήντα (70) λεπτά. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει στην συνάντηση, απάντησε αρνητικά.

Από την πλευρά του η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν συμμετείχε στην συνάντηση ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν.Ωστόσο, η κ. Φον Τισενχάουζεν δεν απάντησε όταν ερωτήθηκε αν ο κ. Τόμσεν επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ πραγματοποιήθηκε μετά τα μηνύματα Λιού και Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η συζήτηση με τον κ. ΕυκλείδηΤσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσακαλώτο στον οποίο υπογράμμισε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της. Παράλληλα ο κ. Λιού ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι το χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

Δημοφιλή