Η Μέρκελ ντυμένη Ναζί σε προκλητικό εξώφυλλο Πολωνικού περιοδικού

Η Μέρκελ ντυμένη Ναζί σε προκλητικό εξώφυλλο Πολωνικού περιοδικού
Twitter

Μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας τις τελευταίες ημέρες, ένα περιοδικό της Πολωνίας αποφάσισε να τραβήξει το θέμα στα άκρα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού Wprost: Σε αυτό, η Μέρκελ εμφανίζεται με ναζιστική στολή και μαζί με τους, Γιούνκερ, Σουλτς, Έτινγκερ και Φερχόφστατ (με ανάλογη αμφίεση) κοιτούν πάνω από έναν στρατιωτικό χάρτη. Ο τίτλος: "Θέλουν να ξανακατακτήσουν την Πολωνία".

Οι σχέσεις μεταξύ της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιδεινωθεί μετά τη νίκη του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Νόμος και Δικαιοσύνη" (PiS) στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η δυσφορία είχε ξεκινήσει με τον αμφιλεγόμενο νόμο για το Συνταγματικό Δικαστήριο, για τον οποίο πολλοί στις Βρυξέλλες είχαν εκφράσει, διπλωματικά, "σοβαρές επιφυλάξεις" για το αν συνάδει με τις αρχές του κράτους Δικαίου.

Πολλοί Ευρωπαίοι και Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα ερωτηματικά μετά τις μεταρρυθμίσεις κυρίως στους τομείς της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης.