Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή έρευνας στα γραφεία της

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή έρευνας στα γραφεία της
(Photo by Pradeep Gaur/Mint via Getty Images)
(Photo by Pradeep Gaur/Mint via Getty Images)
Mint via Getty Images

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται σήμερα η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στο χρηματιστήριο του Παρισιού, μετά την ανακοίνωση έρευνας στα γραφεία της εταιρίας, που ενδεχομένως συνδέεται με τις «συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», σύμφωνα με εργατικό συνδικάτο.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της Renault κατέγραφε απώλειες άνω του 20% στα 68,72 ευρώ. Η υποχώρησή της επηρέαζε και την μετοχή της PSA Peugeot Citroën, που κατέγραφε πτώση άνω του 7%, σε μια αγορά που σημείωνε απώλειες 3,1%.

Νωρίτερα, συνδικαλιστικές πηγές είπαν ότι οι γαλλικές αρχές για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF) πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνες σε πολλές εγκαταστάσεις της εταιρίας στην περιοχή του Παρισιού.

«Αστυνομικοί του σώματος DGCCRF πραγματοποίησαν έφοδο σε διάφορες εγκαταστάσεις της Renault την περασμένη Πέμπτη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου CGT.

Οι «κλάδοι» που επηρεάζονται «υποδηλώνουν σαφώς» ότι αυτές οι έρευνες «σχετίζονται με τις συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», ανέφερε το συνδικάτο, το μεγαλύτερο του ομίλου.

Η Renault ανακοινώνει ότι διεξάγονται έρευνες στα εργοστάσιά της

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε ότι οι αρχές που ασχολούνται με υποθέσεις εξαπάτησης εξετάζουν τον τρόπο που η εταιρία χρησιμοποιεί την τεχνολογία εκπομπής ρύπων, διεξάγοντας έρευνα στα ανταλλακτικά και στις εργοστασιακές της μονάδες συμπληρωματικά αυτής που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση.

Η Renault είπε ότι οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν εντόπισαν «καμία ένδειξη συστήματος αναστολής (defeat device) στα οχήματα της Renault».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού συνδικαλιστές αποκάλυψαν ότι την περασμένη εβδομάδα οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφεία της εταιρίας, κάτι που οδήγησε τη μετοχή της Renault σε πτώση άνω του 20%.

Πέρυσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε λογισμικό συστήματος αναστολής για να αποκρύψει το επίπεδο τοξικών εκπομπών από κάποια πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ, οδηγώντας στη διενέργεια ερευνών και σε άλλες χώρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή