Διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος

Διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος
Sooc

Διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε ασκήσει έντονη κριτική μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα».

«Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές. Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν αποκλείονται διαρροές/ μεταπηδήσεις στελεχών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι ότι «εξεπλάγη από την αγκύλωση της στο παλιό και το παρωχημένο». Επίσης, πρόσθεσε ότι στο κόμμα πρέπει να έχουν αγωνία για την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην βουλή κατά τις επόμενες εκλογές.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) βρίσκονται 16 βουλευτές.

Tι απαντά ο κ. Γρηγοράκος

Στην αντεπίθεση πέρασε με δήλωσή του ο κ. Γρηγοράκος: «η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες»

Δημοφιλή