Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο: Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο: Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση
sooc

Οπλοστάσιο που θα μπορούσε να εξοπλίσει ολόκληρο Στρατό βρέθηκε από την Αστυνομία σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου έγινε την Τετάρτη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας που πουλούσε όπλα.

Συνολικά συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και βρέθηκαν 18 πολεμικά όπλα διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS), 8 πιστόλια, ένα περίστροφο, 24 χειροβομβίδες, 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά ΤΝΤ και γεμιστήρες.

Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, που πραγματοποίησε η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι 44χρονος (ο οποίος τυγχάνει προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης) μαζί με τον 40χρονο είχαν μισθώσει, από τον Σεπτέμβριο 2011, οικία στο Ηράκλειο, την οποία χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως χώρο παράνομων δραστηριοτήτων (αποθήκευση - διακίνηση όπλων).

Η μίσθωση είχε γίνει στο όνομα του 44χρονου, ενώ όπως προέκυψε ο 40χρονος και ο 26χρονος διαχειρίζονταν τα θέματα της μίσθωσης, κατ΄εντολή του 44χρονου, κατά το χρόνο της κράτησής του.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

18 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (Kalashnikov, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, εμπροσθογεμές κ.α), 8 πιστόλια και περίστροφο, 8 κιλά, αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 24 χειροβομβίδες (επιθετικού και αμυντικού τύπου), 207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων), 18.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων, 2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

2 ξίφη με μήκος λάμας 0,70 και 0,50 m αντίστοιχα,

34 κάνες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης,

9 κοινοί πυροκροτητές,

11 σιγαστήρες όπλων,

6 διόπτρες πολεμικών τυφεκίων,

4 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα,

2 λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου,

1 χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου,

1 χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου,

Πλήθος ειδών καθαρισμού πυροβόλων όπλων, ανταλλακτικά μέρη πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, 2 πλακίδια λαβής όπλου, θήκη μεταφοράς όπλου, θήκες γεμιστήρων, πλήθος κλειδιών και 1 κουκούλα τύπου full face.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων.

Δημοφιλή