Πάνω από 100 περιστατικά ομοφοβικών επιθέσεων κατεγράφησαν από την ΜKO Colour Youth

Ομοφοβικές επιθέσεις στη χώρα μας: Πάνω από 100 περιστατικά κατέγραψε η ΜKO Colour Youth
sooc

Δεκάδες περιστατικά ομοφοβικών επιθέσεων έχουν καταγγελθεί στην υπηρεσία «Πες το σ' εμάς» της ΜKO Colour Youth (Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας) τους τελευταίους μήνες, Πρόκειται για 101 επιθέσεις οι οποίες έγιναν το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου 2014 έως τις 30 Νοεμβρίου 2015 με τα θύματα των επιθέσεων να ανέρχονται σε 140, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ανησυχητικό αριθμό επιθέσεων δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου έργου ήταν προσβάσιμες μόνο μόνο σε ανθρώπους που διέμεναν μόνιμα ή έστω προσωρινά εντός Περιφέρειας Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το σύνολο αυτών των περιστατικών, τα 98 από τα 101, συνέβησαν μέσα στα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

Που συνέβησαν οι επιθέσεις

Να σημειωθεί ότι πάνω από τα μισά περιστατικά, τα 52 δηλαδή έγιναν σε δημόσιο χώρο, όπως για παράδειγμα, δρόμοι – πεζοδρομία, πλατείες, πάρκα, δημόσιες - προσβάσιμες σε όλες-ους παραλίες, στάσεις λεωφορείων/τρόλεϊ/τραμ. Ακόμη 14 περιστατικά έλαβαν χώρα σε ιδιωτικό χώρο, ενώ άλλα 9 σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης, εννέα περιστατικά έλαβαν χώρα στ σπίτι του θύματος από πρόσωπο του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος. Άλλα οκτώ περιστατικά σημειώθηκαν εντός δημόσιου φορέα/υπηρεσίας, όπως, για παράδειγμα, δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΔΟΥ, υπουργεία, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ. Δεν έλειψαν επίσης και οι επιθέσεις εντός του διαδικτύου για παράδειγμα, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μέσω εσωτερικού διαλόγου, αναρτήσεων ή/και σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Δημοφιλή