ΤΧΣ: Δεν ζητήσαμε την παραίτηση του Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς

ΤΧΣ: Δεν ζητήσαμε την παραίτηση του Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς
Eurokinissi

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ότι δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «σχετικά με αναφορές στον Τύπο που εμφανίζουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να ζητά την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, το Ταμείο διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «διευκρινίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου και σύμφωνα με το Μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2016», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Διάψευση ΤΧΣ αναφορικά με την παραίτηση A. Θωμόπουλου

Σχετικά με αναφορές στον τύπο που εμφανίζουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να ζητά την παραίτηση του κ. Θωμόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, το Ταμείο διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο αίτημα.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου και σύμφωνα με το Μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2016».

Δημοφιλή