ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/01/2016 18:18 EET | Updated 14/01/2016 18:18 EET

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 63-74

Contra.gr

Αγνώριστος και τρομερά προβληματικός ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα-σοκ από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 74-63. Πολύ καλύτεροι οι Σέρβοι, χτύπησαν αλύπητα κάθε αδυναμία των “πράσινων”

Έτσι νίκησε

Το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος αν μην τι άλλο προβλημάτισε. Οι πράσινοι έμοιαζαν πολύ αργοί και στις δύο πλευρές του παρκέ και όλα τα σουτ τους ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένα.

Πέρα από το γρήγορο 4-0, οι γηπεδούχοι δεν εξασφάλισαν ποτέ στη συνέχεια ανάλογο προβάδισμα στη συνέχεια αλλά αντίθετα κυνηγούσαν έναν Αστέρα που πήρε σκορ από τον Τσίρμπες ο οποίος κυριάρχησε κατά κράτος των προσωπικών αντιπάλων του.

Πιο γρήγοροι στην κίνηση και στη σκέψη τους, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 12-16 και 30-37 καθηλώνοντας την ίδια ώρα τον Παναθηναϊκό στα 2/12 τρίποντα και στα 10/23 δίποντα.

Χρειάστηκε να φτάσει η διαφορά ακόμα και στους 10 πόντους (36-46) για να αφυπνιστούν οι Κυπελλούχοι και να αρχίζουν τουλάχιστον να πιέζουν στην άμυνα. Σ' αυτό το διάστημα η άμυνα βοήθησε και ο Ραντούλιτσα είτε με δημιουργία είτε με σκοράρισμα έφερε πιο κοντά τον Παναθηναϊκό (44-48, 48-50). Ομως και πάλι ο Αστέρας δεν έχασε το προβάδισμα παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του τετάρτου δεκαλέπτου είχε στον πάγκο τον Τσίρμπες.

Οτι έχτισε, όσο έχτισε τέλος πάντων ο Παναθηναϊκός, γκρεμίστηκε εύκολα στο πρώτο λεπτό του τετάρτου δεκαλέπτου όταν ο Αστέρας έστειλε τη διαφορά στο +11 (48-59).Από εκεί πέρα οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν μία μεγάλη ανατροπή χωρίς όμως να έχουν, εκτός του Ραντούλιτσα, κανέναν παίκτη σε υποφερτή μέρα. Ολες σχεδόν οι πράσινες επιθέσεις διαβάζονταν εύκολα από τον Αστέρα.

Οταν δε ο Λάζιτς έκανε με τρίποντο το 53-64 στο 36' ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν. Ο Παναθηναϊκός επικέντρωσε το ενδιαφέρον στο να μαζέψει τη διαφορά χωρίς πάντως να γίνει ούτε αυτό.

Πηγή: Contra.gr