«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με προσωπικές επιθέσεις

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με προσωπικές επιθέσεις
Eurokinissi

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την πρώτη ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή – χωρίς να λείπουν οι επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε στην ομιλία του ότι «οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη- μόνο που φαίνεται να μην έχει καταλάβει το γιατί».

«Κατηγόρησε την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα ως ιδεοληπτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι δικές του εμμονές στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και προκάλεσαν μόνο καταστροφή την περασμένη πενταετία στη χώρα...τέλος, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκε στα λάθη του κόμματός του, δεν είπε κουβέντα για τη συμμετοχή του σε αυτά. Το ρόλο που είχε ο ίδιος στην εξυπηρέτηση ενός πελατειακού συστήματος δεκαετιών».

Από πλευράς του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και “go back κυρία Μέρκελ” και “στελεχώνει” το κράτος με συγγενείς και φίλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία και καταλήγει με ένα υστερόγραφο το οποίο αναφέρει πως «μόλις σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Τσίπρας διόρισε και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο».

Στην εν λόγω ανακοίνωση αντέδρασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «νέο ρεκόρ θράσους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας για δήθεν διορισμό συγγενικού του προσώπου στο Δημόσιο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο».

Δημοφιλή