Βρέθηκε λύση για τη ρύθμιση του χρέους του δήμου Θεσσαλονίκης

Βρέθηκε λύση για τη ρύθμιση του χρέους του δήμου Θεσσαλονίκης
Nick Paleologos / SOOC

Λύση όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά νέα «μαύρη τρύπα» από την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στην Αθήνα.

Ο κ.Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί. Αυτό που ζητά ο δήμαρχος είναι να πληρωθούν οι οφειλές που ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ και όχι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που ανεβάζουν το ύψος του συνολικού ποσού στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η νέα «μαύρη τρύπα» αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 - 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή