Τα ψέματα του δολοφόνου της Ανθής – Πως οι αστυνομικοί τον κόλλησαν στον  τοίχο

Τα ψέματα του δολοφόνου της Ανθής – Πως οι αστυνομικοί τον κόλλησαν στον τοίχο
eurokinissi

Δύο αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο 40χρονος δολοφόνος της 37χρονης Ανθής Λινάρδου από το Βελβεντό Κοζάνης ξεκλείδωσαν τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασε μέχρι τη σύλληψή του.

Πρόκειται για το συζυγοκτόνο που σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε σε χωράφι της οικογένειας την άτυχη Ανθή. Από τις καταθέσεις του στην Ασφάλεια προέκυψαν ανακρίβειες και ψέματα που παρά τη ψυχραιμία του δράστη αποκαλύφθηκαν.

Ο 40χρονος είχε αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο, τις οποίες απέδωσε στο κλάδεμα ροδακινιών στο χωράφι. Το συγκεκριμένο δέντρο, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς έχει μαλακά κλαδιά που δεν δικαιολογούσαν τα συγκεκριμένα τραύματα, ενώ δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να επιβεβαίωναν τον ισχυρισμό του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κατάλαβαν ότι ήταν τραύματα που είχε προκαλέσει η άτυχη Ανθή Λινάρδου στην προσπάθειά της να αμυνθεί στις δολοφονικές προθέσεις του. Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια της για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με DNA του δράστη.

Αυτό δεν ήταν το μόνο ψέμα. Ο συζυγοκτόνος φρεζάρισε το χωράφι της οικογένειας πριν από τα Χριστούγεννα και το έκανε ξανά δύο ημέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης της Ανθής. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το φρεζάρισε γιατί είχε ψηλά χόρτα. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να δικαιολογήσει το πώς γίνεται να πέρασε με τη φρέζα μόνο πάνω από δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

«Εντάξει, εγώ την σκότωσα, τώρα ας πάω και ισόβια» είπε στους αστυνομικούς όταν εκείνοι του αποκάλυψαν ότι ξέρουν την αλήθεια.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι αιτία θανάτου της 37χρονης Ανθής Λινάρδου ήταν ο πνιγμός. Ωστόσο εντοπίστηκαν κακώσεις και εκχυμώσεις στον πρόσωπο και το κεφάλι, δείγμα ότι ο δράστης την χτύπησε βάναυσα για να την ακινητοποιήσει όταν εκείνη αμύνθηκε και στη συνέχεια την έπνιξε. Η 37χρονη όταν είχαν έρθει στον Πειραιά προκειμένου να περάσουν τις γιορτές, είχε πει στον σύζυγό της την πρόθεσή της να χωρίσουν, να φύγει από την Κοζάνη και να πάρει την επιμέλεια των τριών της παιδιών. Αυτή την πρόθεσή της την εξέφρασε πιο επιτακτικά το βράδυ του μοιραίου Σαββάτου. Ο σύζυγός της δεν έκανε αποδεκτή την επιθυμία της με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία ακόμη λογομαχία που κατέληξε στο έγκλημα.

«Μόλις σταμάτησε να αναπνέει, πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να δω αν είχαν ξυπνήσει τα παιδιά. Κοιμόντουσαν, ενώ και οι γονείς μου που ήταν στο κάτω διαμέρισμα δεν είχαν ακούσει τις φωνές της. Έπειτα σκέφτηκα πως θα εξαφανίσω το πτώμα», ήταν οι πρώτες φράσεις του δολοφόνου της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, όταν πλέον οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να τεκμηριώσουν τα στοιχεία της ενοχής του.

Και συνέχισε: «Όταν σιγουρεύτηκα ότι κανείς δεν είχε ξυπνήσει, την τύλιξα με μία κουβέρτα. Την πήρα στην πλάτη και την μετέφερα στο υπόγειο γκαράζ όπου ήταν το φορτηγάκι. Θυμήθηκα ότι μέσα είχα ένα φτυάρι, όπως και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχα βγάλει έναν μεγάλο βράχο από το χωράφι και είχε παραμείνει η τρύπα στο έδαφος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι, χωρίς να περάσω από το κέντρο του χωριού γιατί φοβόμουν μη με δει κανείς. Την έβαλα στο λάκκο και την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι. Μετά από μερικές ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής πήγα πάλι στο χωράφι και πέρασα με φρέζα το συγκεκριμένο κομμάτι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα».

Δημοφιλή