Θεοδωράκης: Πριν ο Μητσοτάκης μεταρρυθμίσει τη χώρα, ας μεταρρυθμίσει το κόμμα του

Θεοδωράκης: Πριν ο Μητσοτάκης μεταρρυθμίσει τη χώρα, ας μεταρρυθμίσει το κόμμα του
Sooc

«Ο κ. Μητσοτάκης για να μεταρρυθμίσει τη χώρα πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσει το κόμμα του» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τα πιθανά «ανοίγματα» του νέου αρχηγού της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου.Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι «... είναι πράγματι ειρωνεία να κυκλοφορεί αγκαζέ με τον κ. Καμμένο, να διευρύνει το κομματικό κράτος και να δηλώνει «κεντροαριστερός».

Παράλληλα, σε ότι αφορά τη «άβυσσο» που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη, όπως επικαλέστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ήταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον κ. Μητσοτάκη. «Πότε ανακάλυψε την άβυσσο;» λέει.

Ωστόσο στο ερώτημα για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μιας «μεγάλης παράταξης» ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;»

Όσον αφορά στη προοπτική σύμπραξης δυνάμενων για το λεγόμενο «προοδευτικό κέντρο» ανέφερε: «Το Ποτάμι απευθύνθηκε εξαρχής χωρίς κανένα ταμπού σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις». Πρόσθεσε δε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Τάσο Γιαννίτση, την 'Αννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».

Σχετικά με τη πρόταση του Ποταμιού για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το ελληνικό κράτος μοιάζει αποικία των κομμάτων εξουσίας. «Χθες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αξιοκρατία, την αξιολόγηση και την θεμελίωση μιας διοίκησης που κανείς δεν θα αισθάνεται δερβέναγας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι οι προτάσεις που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση. «Τα γνωστά "κρατικίστικα" του παρελθόντος. Ισοπέδωση ασχέτως των εισφορών του καθενός και ελεύθεροι επαγγελματίες που μεταβάλλονται σε εισπράκτορες του κράτους. Θα δουλεύουν για να ταΐζουν τους εκάστοτε ευνοημένους», επισημαίνει.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή