Χατζηβρέττας: "Όσο αγωνίζεται ο Διαμαντίδης..."

Χατζηβρέττας: "Όσο αγωνίζεται ο Διαμαντίδης..."
sport24

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (17/1, 16:30) τον Άρη για την 14η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλάει στο Sport24.gr για "δυο ομάδες με διαφορετικές απαιτήσεις", ξεχωρίζει τις αναμετρήσεις που θυμάται έντονα ως παίκτης και περιμένει ένα καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο 38χρονος βετεράνος γκαρντ ήταν μέλος του Παναθηναϊκού στα δυο triple crown του "τριφυλλιού" (2007, 2009) κι εν συνεχεία φόρεσε τη φανέλα του Άρη για μια διετία (2009-11) πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Πλέον δραστηριοποιείται στα αναπτυξιακά προγράμματα, με την ίδρυση και τη λειρουργία της ομάδας Δ.Ε.Κ.Α. Ευόσμου.

Κατ΄αρχάς, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις δυο ομάδες με τη μέχρι στιγμής παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το πρωτάθλημα;

"Πρόκειται για δυο ομάδες με διαφορετικές απαιτήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος, με υψηλές βλέψεις και μεγάλες φιλοδοξίες. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του και παρουσιάζει διακυμάνσεις, γεγονός που φαίνεται στα παιχνίδια του και ενδεχομένως να του στοιχίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, απλώς χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο του και πολλή δουλειά από τον παίκτες, τη διοίκηση και τον προπονητή. Πρόκειται για μια νέα ομάδα που βιώνει μια καινούργια κατάσταση η οποία, αυτή τη στιγμή, έχει ταβάνι. Για να μπορέσει, λοιπόν, να χτυπήσει μελλοντικά αντιπάλους σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει μεγάλο μπάτζετ και εμπειρία".

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα που εξέθεσε τις αδυναμίες του ενώ ο Άρης γνώρισε τη συντριβή στο Μιλάνο από την Αρμάνι...

"Θεωρώ ότι πρόκειται για μη... φυσιολογικά αποτελέσματα! Τόσο, δηλαδή, η βαριά ήττα του Άρη από την Αρμάνι όσο και η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ερυθρό Αστέρα. Σύμφωνοι, όλες οι ομάδες έχουν άσχημες βραδιές, επομένως το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι αυτές οι κρίσεις να μην είναι μεγάλης διάρκειας. Επομένως, όσο λιγότερο διαρκεί το ντεφορμάρισμα, τόσο καλύτερα για τον ίδιο τον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης έκαναν δυο «κακές» ήττες κι έτσι θα ψάξουν την καλή εμφάνιση στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Αυτό, αυτομάτως, δημιουργεί προσδοκίες για ένα καλό παιχνίδι".

Θεωρείς ότι το σημερινό παιχνίδι θα έχει ομοιότητες με τον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

"Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα, παίζει στην έδρα του και είναι μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλό ρόστερ. Αν, πάλι, παρουσιάσει εκείνο το τρομερό ποσοστό στα τρίποντα, θα έχει ξανά τον πρώτο λόγο στο σημερινό παιχνίδι. Είναι σίγουρα, το φαβορί της αναμέτρησης, παίζει στο ΟΑΚΑ και έτσι, αυτόματα, ζει με το «πρέπει» σε αυτές τις αναμετρήσεις ωστόσο γνωρίζει να διαχειρίζεται αυτή την πίεση. Βέβαια ο Άρης δεν έχει να χάσει τίποτα σε αυτά τα παιχνίδια κι έτσι θα παρουσιαστεί περισσότερο απελευθερωμένος".

Υπάρχουν κάποιες αναμετρήσεις που θυμάσαι πιο έντονα ως παίκτης;

"Όλα τα παιχνίδια είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά αυτά που ερχόμουν στη Θεσσαλονίκη ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση για μένα, αφού κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και έπαιζα στην πόλη που μεγάλωσα. Ανέκαθεν τα ματς με τον Άρη ήταν δυνατά αφού πρόκειται για μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που κουβαλά το όνομα του παρελθόντος και έχει τεράστιο κίνητρο σε κάθε παιχνίδι".

Παρακολουθείς Euroleague φέτος; Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα;

"Δεν έχω πολύ χρόνο με τις προπονήσεις αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο Final Four. Όπως για παράδειγμα η Φενέρ που κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται καλά μέχρι στιγμής όμως ποτέ δεν ξέρεις με αυτή την νομάδα. Διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες μέσα στο γήπεδο που μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, είναι ακόμα πολύ νωρίς".

Πως βλέπεις τον ρόλο του Διαμαντίδη στην τελευταία του χρονιά στον Παναθηναϊκό;

"Όσο αγωνίζεται ο Διαμαντίδης, αυτός θα είναι ο ρόλος σε αυτή την ομάδα. Ηγετικός. Η θέση του είναι από τη φύση της τέτοια που αποτελεί το μυαλό του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Ο Δημήτρης είναι σε μια ηλικία που θα μπορούσε να παίζει λιγότερο όμως έχει γύρω του νέους παίκτες που δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Ακόμα και τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Πως είναι η δουλειά με τα νέα παιδιά; Υπάρχει πλέον ταλέντο στις μικρές ηλικίες;

"Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με την Ακαδημία στον Εύοσμο, τη Δ.Ε.Κ.Α., μια νέα προσπάθεια εδώ στην περιοχή που έχω μεγάλωσει κι εγώ. Υπάρχει όρεξη από τα νέα παιδιά και αυτό δίνει κίνητρο και σε εμάς τους ίδιους ώστε να προσφέρουμε περισσότερο στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά αγαπούν το μπάσκετ και εμείς είμαστε εδώ για να τα... βοηθήσουμε να το αγαπήσουν περισσότερο"

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή