Unisomnia: Το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο που επιβραβεύει τις συναναστροφές στην πραγματική ζωή, με εκπτώσεις σε αγορές

Unisomnia: Το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο που επιβραβεύει τις συναναστροφές στην πραγματική ζωή, με εκπτώσεις σε αγορές

Με την υψηλότατη διείσδυση των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινή ζωή να τα έχει καταστήσει «εκ των ων ουκ άνευ» για πολλούς, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πολλές οι εταιρείες οι οποίες επιδιώκουν να βρουν και να υλοποιήσουν την επόμενη καινοτόμα ιδέα στο αντικείμενο.

Πέρα από το Facebook, το Twitter, το Instagram και τους άλλους κολοσσούς του χώρου της κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, και κάποιες εξ αυτών προέρχονται από ελληνικά χέρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Unisomnia.com, το οποίο παροτρύνει τους χρήστες του να προχωρούν τη δικτύωσή τους και πέρα από την οθόνη των υπολογιστών- στον πραγματικό κόσμο.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, οι χρήστες του Unisomnia ενθαρρύνονται να αναπτύξουν πραγματικές φιλίες μεταξύ τους. Όσο πιο συχνά συναντούν κάποιον έξω από το ίντερνετ, τόσο πιο ποιοτική σχέση αναπτύσσουν μαζί του. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, σημαίνει πως οι «ποιοτικές» φιλίες που δημιουργούν οι χρήστες, τους προσφέρουν περισσότερους πόντους με κάθε τους έξοδο, πράγμα που τους κάνει «ισχυρότερους» μέσα στο ιδίκτυο του Unisomnia.

Το Unisomnia, όπως αναφέρεται, έχει ήδη συνάψει εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις προσφέροντας εκπτώσεις στους χρήστες του: Όσο πιο ενεργός είναι ο χρήστης μέσα στο δίκτυο τόσο μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης μπορεί να κερδίσει.

Μιλώντας στη HuffPost Greece, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Κουτσοβασίλης, εξηγεί ότι η ιδέα προέκυψε πολλά χρόνια πριν, βλέποντας το πού στοχεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το «πλήγμα που έχουν προκαλέσει στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων».

Όπως επισημαίνει, το Unisomnia βρίσκεται στην αρχική του μορφή, και στο άμεσο μέλλον θα γίνουν πολλά άλλα πράγματα τα οποία «πάντα θα έχουν ως άξονα τις εμπειρίες στην πραγματική ζωή».

Περιγράφοντας το Unisomnia, ο κ. Κουτσοβασίλης κάνει λόγο για το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο που επιβραβεύει τους ανθρώπους που ζουν αληθινές στιγμές στην πραγματική τους ζωή και όχι πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Τα πλεονεκτήματά του

Παραθέτοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Unisomnia, ο κ. Κουτσοβασίλης αναφέρει τα εξής:

1) Αληθινή πληροφορία στα προφίλ των χρηστών: «Με απλά λόγια, βλέποντας πλέον το προφίλ ενός χρήστη μπορείς να καταλάβεις πόσους αληθινούς φίλους έχει, πού πραγματικά συχνάζει (αφού δεν επιτρέπει ψεύτικα check-ins) και πόσο πραγματικά κοινωνικός είναι. Η ποιότητα της πληροφορίας και η επαληθεύση αυτής γίνεται αυτόματα από μηχανισμούς της πλατφόρμας».

2) Win το Win σχέσεις προς όλους του εμπλεκόμενους: «Χρήστες κερδίζουν εκπτώσεις και προνόμια όσο ανεβαίνουν επίπεδα κοινωνικότητας και τα μαγαζιά πιστούς πελάτες. Ο χρόνος που ξοδεύουν οι χρήστες στο Unisomnia τους επιστρέφει αξία στην πραγματική τους ζωή».

3) «Ωθούμε τους ανθρώπους να ζουν πραγματικά, να συναντούν τους φίλους τους και τους επιβραβεύουμε για κάθε ποιοτική φιλία που χτίζουν. Στο Unisomnia δεν μπορείς να έχεις απεριόριστους χιλιάδες φίλους που δεν συναντάς ποτέ αλλά απεριόριστα άτομα που ζεις μαζί τους ωραίες στιγμές και υπάρχουν στη ζωή σου πραγματικά».

Το Unisomnia βρίσκεται σε beta έκδοση 3 μήνες τώρα χωρίς έξοδα για διαφημίσεις. «Αυτή την στιγμή πλησιάζουμε τους 6.000 χρήστες. Το εντυπωσιακό είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, καθώς είναι τεράστιος καθώς ξεπερνάμε τις 1000 εγγραφές την ημέρα με αυξητικές τάσεις» καταλήγει ο κ. Κουτσοβασίλης.

Δημοφιλή