Αστυνομικός «ψάρευε» 14χρονα στο Facebook. Εκτός Αστυνομίας με απόφαση του αρχηγού

Αστυνομικός «ψάρευε» 14χρονα στο Facebook. Εκτός Αστυνομίας με απόφαση του αρχηγού
Sooc

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 27χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος εμφανίστηκε ως… 24χρονος σε δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 και 13 χρόνων, καταφέρνοντας να αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες του και να στείλει ο ίδιος δικές του με σκοπό να τα προσελκύσει σε ερωτικό ραντεβού στο σπίτι του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας, η οποία διαπίστωσε τη δημοσίευση στο Facebook γυμνές φωτογραφίες της 14χρονης κόρης της. Σύμφωνα με την καταγγελία η ανήλικη συνομιλούσε με τον κάτοχο του συγκεκριμένου προφίλ και αντάλλασσαν φωτογραφίες, ενώ στο τέλος της ζήτησε να μεταβεί στην οικία του, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν το συγκεκριμένο προφίλ που αντιστοιχούσε σε σύνδεση του 27χρονου αστυνομικού. Επίσης, από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διαχειρίζονταν το πλαστό προφίλ με την γυμνή φωτογραφία της ανήλικης και τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου δύο αλλοδαπών 39 και 38 ετών.

Σε έρευνα στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στη διαγραφή του επίμαχου προφίλ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο, με εσωτερική κάρτα μνήμης.

Το δεύτερο θύμα του αστυνομικού, ήταν μία 13χρονη κοπέλα, που ήρθε μόνη της στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας με δάκρυα στα μάτια, πως χρήστης με το ίδιο προφίλ, της είχε στείλει μηνύματα με προτάσεις που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, στέλνοντας της και γυμνή φωτογραφία τους. Όπως προέκυψε, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ τυγχάνει ο 27χρονος αστυνομικός.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοφιλή