Χατζηδάκης και Γεωργιάδης οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ. Τετ α τετ με Τσίπρα και Παυλόπουλο στην ατζέντα Μητσοτάκη

Χατζηδάκης και Γεωργιάδης οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ. Τετ α τετ με Τσίπρα και Παυλόπουλο στην ατζέντα Μητσοτάκη
Sooc

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ορίστηκαν, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιπρόεδροι της ΝΔ, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου αντίστοιχα.

Για την ανάληψη μιας μεγάλης ευθύνης, έκανε λόγο ο 'Αδωνις Γεωργιάδης μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής του στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο, όπως είπε, θα βάλει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί. «Η Έλλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον έταιρο αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

Έτοιμος για τη νέα πρόκληση δήλωσε και ο Κωστής Χατζηδάκης: «Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Όσα γίνονται στη ΝΔ είναι ένα νέο ξεκίνημα για το κόμμα, αλλά και την Ελλάδα. Η εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι μια ευκαιρία να δείξει το κόμμα ότι μένει μακριά από τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και ότι είναι η μεταρρυθμιστική ελληνική κεντροδεξιά. Συγχαρητήρια και στον Άδωνι Γεωργιάδη».

Οι γαλάζιοι βουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν μέσω της ψήφου τους και τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις θέσεις των συντονιστών και τομεαρχών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για τις οποίες υπάρχει η πρόβλεψη ότι ψηφίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Τα βλέμματα ωστόσο στρέφονται στα ραντεβού του προέδρου του κόμματος αύριο και μεθαύριο σε Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο, με τους συνεργάτες του να επιμένουν ότι πρόκειται για εθιμοτυπικές συναντήσεις που δεν θα βγάλουν ειδήσεις.

Ωστόσο, στο αυριανό τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μαζί του τον φάκελο με τα θέματα όπου φέρεται διατεθειμένος να δώσει συναίνεση υπό προϋποθέσεις και τα οποία αφορούν στην συνταγματικά αναθεώρηση, την παιδεία και την υγεία.

Ειδικότερα, για το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος η πρόθεση του είναι να κάνει αποδέκτες τις κυβερνητικές προτάσεις για τα αναθεωρητέα άρθρα εάν και εφόσον και ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί τις αντίστοιχες προτάσεις της ΝΔ, προκειμένου αυτές να εγκριθούν από την Βουλή και να είναι αναθεωρητέες από την επομένη.

Στη συνάντηση της Τετάρτης όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο δημόσια και ανοιχτά είχε αρνηθεί να ψηφίσει στην προεδρική εκλογή του περασμένου έτους, ενώ κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, είχε αφήσει να φανεί η ενόχληση του για τα σενάρια που έκαναν λόγο για τριγωνικές σχέσεις Παυλόπουλου - Τσίπρα - Καραμανλή υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη...

Δημοφιλή