Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό αποφάσισε ο Τσίπρας

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό αποφάσισε ο Τσίπρας
Alexandros Michailidis / SOOC

Την διεξαγωγή στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό αποφάσισε η κυβέρνηση. Στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κρίθηκε ότι πρέπει να «πυκνώσει» ο πολιτικός χρόνος και να μην αφήσουν την ΝΔ να υπόσχεται τα πάντα προς όλους απολαμβάνοντας την περίοδο χάριτος.

Την ίδια «επιθετική» στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση και για τη δημόσια διοίκηση.

Το κεφάλαιο των 7.000 απολύσεων Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ένα από τα πολιτικά μειονεκτήματα του Κ. Μητσοτάκη είναι οι πάνω από 7.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που έκανε ως υπουργός Διοικητικής Μεεταρρύθμισης και αφορούσαν καθηγητές, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνόμους, καθαρίστριες, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυβέρνηση έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση.

Η συζήτηση για το ασφαλιστικό αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταθέσει η ΝΔ την εναλλακτική της πρόταση για το ασφαλιστικό, αλλά και να απαντήσει αν θέλει μείωση συντάξεων όπως πιέζουν οι δανειστές, ή θα συνταχθεί με την «εθνική θέση» να προστατευθούν όχι μόνο οι κύριες, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε το κυβερνητικό όργανο για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για την σκληρή στάση που κρατά το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα κατατεθεί στους θεσμούς σε 3-4 μέρες. Ο Γ. Κατρούγκαλος σε ολιγόλεπτη παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει συσταθεί με τους ελεύθερους επαγγελματίες ζήτησε άμεσα να του κατατεθούν οι προτάσεις της.

Δημοφιλή