ΔΙΕΘΝΕΣ
18/01/2016 14:30 EET | Updated 18/01/2016 14:31 EET

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που ελάχιστες γυναίκες εργάζονται σε εταιρείες τεχνολογίας

Thomas Barwick via Getty Images
Businessman and businesswoman discussing project in office

Εκτιμάται ότι οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τους άνδρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μόλις το 30% των εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας είναι γυναίκες, τη στιγμή που το 59% του εργαζόμενου πληθυσμού είναι του αποκαλούμενου από πολλούς «αδύναμου» φύλου. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Απαντήσεις του τύπου «οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την τεχνολογία» ή «οι γυναίκες δεν είναι καλές με την τεχνολογία» ακούγονται απλοϊκές και δεν έχουν κανένα υπόβαθρο. Εξάλλου, η είσοδος των γυναικών στην αγορά εργασίας έδειξε ότι δεν υπάρχουν «γυναικείες» ή «ανδρικές» δουλειές. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα ονόματι «Ελέφαντας στην Κοιλάδα» (Κοιλάδα = Valley = Silicon Valley) αλλάζει τα δεδομένα, δείχνοντας ότι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες που κάνει την τεχνολογία να αποτελεί «άβατο» για τις γυναίκες είναι ο σεξισμός.

Το πρώην στέλεχος της Yahoo, Michele Madansky, και το πρώην στέλεχος της Reddit, Trae Vassallo, εμπνεύστηκαν από την αποτυχημένη προσπάθεια μήνυσης της Kleiner Perkins από την πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Reddit, Ellen Pao, και αποφάσισαν να διεξάγουν μια έρευνα σχετικά με τον σεξισμό που επικρατεί στις εταιρείες τεχνολογίας. Παίρνοντας συνεντεύξεις από 200 εργαζόμενες με δεκαετή εμπειρία σε εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Apple, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 90% αυτών έχουν λάβει σεξιστικά σχόλια στο γραφείο, ενώ σχεδόν το 60% κατήγγειλε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι διπλάσιο σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά σε άλλα επαγγελματικά πεδία. Μάλιστα, ένα σημαντικό ποσοστό (33%) νιώθει φόβο για την προσωπική του ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες συνάδελφοί τους εξέφρασαν την έκπληξή τους όταν έμαθαν για τα ποσοστά, δηλώνοντας ότι δεν έχουν παρατηρήσει σεξιστικές συμπεριφορές.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Ellen Pao τον Νοέμβριο είχε τονίσει ότι η ελλιπής παρουσία γυναικών σε εταιρείες τεχνολογίας δεν οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από μέρους των γυναικών. Υπενθυμίζουμε ότι στις 10 Μαΐου 2012, η Pao μήνυσε την Kleiner Perkins για διάκριση με βάση το φύλο. Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια το Φεβρουάριο του 2015 και μετά από 24 μέρες οι δικαστές έκριναν ότι η Pao είχε άδικο. Η πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε αρχικά αποφασίσει ότι θα ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης, όμως τον Σεπτέμβριο του 2015 η ίδια ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις κατηγορίες.